Orientační nabídka


 

Sedmikilometrový úsek silnice I/28 kolem Rané

A
Téměř 7km úsek státní silnice první třídy č. 28 byl po předcházejícím zkušebním provozu dnes definitivně předán veřejnosti, a to mezi obcemi Dobroměřice a Odolice na trase Most - Louny (Praha). Rekonstrukce trvala osmnáct měsíců. Silnice je pěkná a hlavně: už žádné objízdné trasy!
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 5. listopadu 2010
Sedmikilometrový úsek silnice I/28 kolem Rané

Na Lounsku byl dnes před polednem předán oficiálně do užívání úsek silnice první třídy číslo 28 mezi obcemi Odolice a Dobroměřice. Tuto frekventovanou komunikaci ve správě státu, která spojuje Most a Louny a navazuje na silnice spravované Ústeckým kraje, zrekonstruovalo pro Ředitelství silnic a dálnic ČR Sdružení Dobroměřice – Odolice (EDS Holding, Ekostavby Louny, Silnice Group) podle projektu brněnského Dopravoprojektu. Na 6 636 metrech nákladem přes čtyři sta milionů korun z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury, Operačního programu Doprava a dotací Evropské unie byla silnice na původní trase rozšířena a upravena její nivelace. Postaveny byly tři nové mosty, přičemž pod jedním z nich vede přirozený biokoridor. Stavba měla čtyřicet objektů, úpravy se dočkaly stávající křižovatky a například položeno bylo téměř 70 tisíc m2 živice.  Součástí stavby, která byla zahájena vloni na jaře, byly rovněž úpravy navazujících silnic v délce 635 metrů. Motoristé museli v uplynulých osmnácti měsících využívat několika objízdných tras a tak si letos na podzim oddechli nejen oni, ale také občané v blízkých obcích.
   Oficiálního předání stavby veřejnosti byli přítomni hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, Pavel Eisenhammer - inženýr stavby z ŘSD, Karel Havlíček - ředitel odboru SFDI, Zdeněk Pejša - předseda představenstva ústecké akciové společnosti EDS Holding a další hosté.    
   Před obligátním přestřižení pásky řekla Jana Vaňhová mimo jiné: „Kvalitní komunikace, perfektní dopravní infrastruktura, služby kolem silnic, po tom všem volají naši motoristé a také firmy a výrobní podniky odsud z kraje i zahraniční investoři. Jsem ráda, že tento téměř sedmikilometrový úsek je hotov a slouží. Bude to rychlejší jízda, ale hlavně plynulejší, bezpečnější, komfortnější a také šetrnější k životnímu prostředí zdejších občanů.“ Spolu s krajským radním Janem Čermákem, stávajícím místostarostou Loun, také v diskusi vyzdvihla přínos silničního úseku před městem Louny pro rychlejší a bezpečnější přepravu pacientů například vozy Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje z tohoto okresního města do Mostu a dále na Ústí nad Labem.

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,
oddělení tiskových informací,
kancelář hejtmana Ústeckého kraje,
Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem
Tel.: 475 657 742,
sebesta.z@kr-ustecky.cz,
www.kr-ustecky.cz

 

1

2

3
Hejtmanka Jana Vaňhová při otevření silnice I/28

4

5

6
Silnice v plné kráse; v pozadí Raná

7

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 5.11.2010 / 5.11.2010 | Schváleno / Zrušeno: 5.11.2010 / 4.12.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém