Orientační nabídka


 

Jarní dárek pro cyklisty – otevřen další úsek Labské stezky

1
Cyklisté, bruslaři, běžci, maminky s kočárky i turisté se dočkali a mohli si vyzkoušet nový úsek Labské stezky. Část vedoucí z Valtířova do Přerova u Těchlovic byla slavnostně otevřena za účasti radního Ústeckého kraje Radka Vonky, primátora města Děčína Františka Pelanta a náměstkyně ústeckého primátora Zuzany Kailové.
 

 
 

1

Tisková zpráva z 1. dubna 2011

 

 Ti všichni přestřihli pásku, stezku pokřtili a připili si na její spokojené uživatele. „Cením si toho, že se krajská samospráva chopila projektu, který by byl nad finanční možnosti samotných obcí a měst a stala se garantem nejen této páteřní cyklostezky Ústeckého kraje,“ řekl při otevření Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje a cestovního ruchu.

Jedním z hlavních cílů cílem při budování tohoto úseku Labské stezky bylo zvýšení bezpečnosti. „Naší snahou bylo dostat cyklisty mimo zatížené silnice. Labská stezka totiž neslouží jen cyklistům, využívají ji také koloběžkáři, bruslaři, vozíčkáři či běžci,“ uvedl hlavní manažer projektu Pavel Hajšman.

Před samotným aktem na stezce proběhla ještě konference na krajském úřadě. Tam také převzal radní Vonka se svým týmem od občanského sdružení Labská stezka diplom za odstranění bariér pro hendikepované sporotovce. Další výzvou je společná propagace Labské stezky, propojující Česko a Německo, na obou stranách hranice.

 

Financování výstavby stezky bylo z velké části zajištěno z Regionálního operačního programu Severozápad, spoluúčast a další náklady hradil Ústecký kraj.

 

Údaje o budování Labské stezky:

Celková délka cyklostezky na území Ústeckého kaje (Dolní Žleb – hranice kraje) činí 96,5 km, přičemž v požadovaných parametrech je dokončeno přibližně 57 km. Zbývající část cyklotrasy nemá zatím požadované parametry a je připravována pro realizaci ve třech základních etapách:

ETAPA 1 – otevíraný úsek

§         úsek Přerov – Velké Březno – Valtířov

§         úsek Litoměřice – Třeboutice

ETAPA 2

§         úsek Děčín – Přerov

ETAPA 3

§         nedokončené úseky na území okresu Litoměřice

 

První etapa, která byla dne 27. 4. 2009 schválena Regionální radou Regionu NUTS II Severozápad k realizaci, se zaměřila především na budování úseků s nejvyšší úrovní připravenosti, tj. Přerov – Malé Březno – Velké Březno, parkoviště Svádov a úsek na k.ú. Třeboutice.  Nedílnou součástí I. etapy byly i další činnosti jako budování partnerství s obcemi na trase, propagace stezky, koordinace a řízení projektu.

 

Celkové náklady zrealizovaného projektu jsou 72 mil Kč vč. DPH. Podíl fondů Evropské unie na financování je 85%, státní rozpočet přispívá 7,5% a spoluúčast ve výši 7,5% (tj. 5,4 mil Kč) zajistil Ústecký kraj.
Partneři projektu jsou Obec Křešice, Obec Malé Březno, Obec Velké Březno, Statutární město Ústí nad Labem a Nadace Partnerství.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

1
Slavnostní otevření Labské stezky, pásku stříhá radní Ústeckého kraje Radek Vonka, náměstkyně ústeckého primátora Zuzana Kailová, děčínský primátor František Pelant, Irena Kotmanová za RRRS Severosápad a zástupce zhotovitele

2
Příprava na cestu...

3
... a jedeme.

4
Součástí nové části je i odpočívka v Malém Březně

5
Účastnící otvírací cesty v cíli

6
Na úřadě převzal radní Vonka z rukou Zdeňka Šafránka diplom za odstranění bariéry

7
Novou trasu si projel i radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Petr Jakubec

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 1.4.2011 / 1.4.2011 | Účinnost do: 31.3.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém