Orientační nabídka


 

Ústecký kraj „podpořil ženskost“

1
V Severočeském divadle opery a baletu proběhl charitativní koncert „Na podporu ženskosti“. Koncert pořádala nadace Femina, výtěžek využije pro nákup implantátů pro ženy, jež prošly rakovinou prsu. Koncert přišla podpořit také hejtmanka Jana Vaňhová.
 

 
 

Tisková zpráva z 10. května 2011

 

„Výtěžek z krajského plesu pravidelně posíláme na léčbu onkologicky nemocných v Ústeckém kraji. Rádi jsme proto přispěli i kralizaci tohoto koncertu, protože tu jde nejen o umělecké výkony a kulturní zážitek, ale také o pomoc ženám, které mají za sebou tu nejtěžší životní zkoušku,“ řekla v úvodu hejtmanka Vaňhová.

 

Poté už odstartovala série písní v podání známých zpěváků, jako jsou Vlasta Horváth, Viktor Dyk, Marian Vojtko, Bohuš Matuš, Martin Pošta a další. Všichni za doprovodu živé kapely 75B zazpívali vybrané kusy z vlastního repertoáru i hity ze známých muzikálů. Každý divák si tak mohl přijít na své.

 

Ojedinělé koncertní turné je jedním z letošních nadačních projektů. Turné, které začalo svým prvním koncertem v Kladně 30. března, pokračuje v regionech po celé republice, a bude slavnostně ukončeno na podzim v Praze.

 

Femina usiluje o zlepšení informovanosti o výskytu, prevenci a možnostech léčby rakoviny prsu. Jejím posláním je zlepšit kvalitu života onkologicky nemocných žen a zasadit se o rozšíření operačních kapacit a zlepšení následné péče o nemocné.

 

Nadační fond Femina vznikl v říjnu 2010 s cílem poskytnout všestrannou pomoc ženám, které onemocněly rakovinou prsu, a podpořit je při jejich úsilí o plnohodnotný návrat do života.  U jeho zrodu stály špičky české hokejové reprezentace NHL a KHL v čele s Martinem Havlátem, posílené řadou odborníků z lékařských řad, jejichž záštity se ujal MUDr. Karel Urban, primář plastické chirurgie Fakultní nemocnice Na Bulovce a spolumajitel soukromé Kliniky plastické chirurgie Esthé.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
S moderátorkami Michaelou Dolinovou a Jovankou Vojtkovou promluvila na pódiu hejtmanka Jana Vaňhová

2
Paní Zoja z Děčína je jednou z žen, které se nechaly vyfotit pro knihu umělckých fotografií. V pozdaí ředitelka nadačního fondu Hana Juřenová.

3
Zazpíval Vlasta Horváth...

4
a Martin Pošta

5
Lukáš Písařík s Viktorem Dykem

6

7
Bohuš Matuš

8
mladý talent Michal Skořepa

9
V závěru zazněla společná píseň v podání všech protagonistů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 10.5.2011 / 10.5.2011 | Účinnost do: 31.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém