Orientační nabídka


 

Ústecký kraj a prezentace projektu ChemLog na mítinku v Bruselu

Ve dnech 19. a 20. května se uskutečnil v Bruselu pod záštitou Evropské sítě chemických regionů ECRN mítink projektu ChemLog (optimalizace logistiky chemického průmyslu ve střední a východní Evropě).
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 25. května 2011

Byly zde prezentovány výstupy Ústeckého kraje z tohoto projektu i před představiteli evropských výkonných orgánů. První den byl věnován řídicí a pracovní skupině projektu ChemLog. Jednotliví projektoví partneři prezentovali pokrok ve své činnosti, seznámili ostatní s plánovanými aktivitami prosazujícími výsledky a dílčí cíle projektu. Vedoucím partnerem byly předány „Newslettery“ s aktuálními výstupy projektu. 

   Druhý den byl na programu mítink Politické poradní skupiny, kde byla oficiálně představena nová prezidentka ECRN, prof. Wolff, zúčastnili se i zástupci Evropské komise, zástupce CEFIC a vedoucího partnera projektu ChemLog. Mítink byl zaměřen na budoucnost chemické logistiky a výzvy evropské dopravní politiky pro následující období po roce 2013 zaměřené na transevropské dopravní sítě, rozvoj intermodálních logistických center, síť evropských čistících stanic, strukturální fondy pro dopravu a logistiku. Logistika chemických surovin a komodit má v evropském měřítku nepostradatelnou roli a v době ekonomického růstu zaznamenává též významný progres. Významná je též orientace producentů a speditérů na trhy Ruska a Ukrajiny. Zástupce vedoucího partnera p. Fiedler představil zúčastněným pokrok v projektu ChemLog, výstupy z národních studií proveditelnosti, akční plány jednotlivých partnerů a důležité kroky, které nás v projektu ještě čekají. Zároveň pozval významné představitele evropských institucí k účasti na projektových setkáních a požádal je o jejich politickou podporu při prosazování doporučení projektu ChemLog ve výkonných evropských orgánech.

Ing. Bc. Ladislav Knespl,

Odbor strategie přípravy a realizace projektů

Krajského úřadu Ústeckého kraje

 

1

2
Řídicí a pracovní skupina projektu ChemLog

3
Newsletter projektu -květen 2011

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 25.5.2011 / 25.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém