Orientační nabídka


 

Chemický jarmark aneb hravě o chemii

1
Při příležitosti Mezinárodního roku chemie a pod záštitou hejtmanky Jany Vaňhové proběhne ve středu 21. září na ústeckém Mírovém náměstí Chemický jarmark aneb zábavná a hravá akce o chemii pro širokou veřejnost. Akci připravila Přírodovědecká fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
 

 
 

 

Na náměstí budou připraveny stánky, kde si můžete prohlédnout chemnické pokusy, vyzkoušet různé kvízy, hry a soutěže, také prohlédnout ukázky a informace o chemii jako nedílné součásti běžného života.

V poledne vystoupí náměstek hejtmanky Arno Fišera, který má mimo jiné ve své gesci také podporu podnikání a ochranu životního prostředí.

Na jarmarku se kromě domácí Univerzity JEP budou podílet také střední školy z Ústeckého kraje, univerzity z Prahy, Ostravy či Olomouce a také významné chemické podniky z regionu, jako jsou Spolchemie, Unipetrol a Lovochemie.

Pro širokou veřejnost je připravena soutěž o ceny pro autory nejlepších obrázků na téma „Kde všude je chemie“ a pro nevýtvarníky za nejlepší slogan či verš složený ze symbolů periodické tabulky chemických prvků.

Přijďte se pobavit a získat nový pohled na chemii, která nás obklopuje.

Více informací na www.sci.ujep.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 16.9.2011 / 16.9.2011 | Účinnost do: 31.12.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém