Orientační nabídka


 

Průmyslová zóna Triangle se postupně zaplňuje, navštívil ji i prezident ČR Václav Klaus

5
Ideální kombinace průmyslové infrastruktury, dopravní dostupnosti a kvalifikovaných pracovníků, to jsou podle investorů přednosti Strategické průmyslové zóny (SPZ) Triangle v Ústeckém kraji.
 

 
 

Tisková zpráva z 20. října 2011

 

Nový závod na výrobu plastových částí do automobilů tam proto nedávno postavila americká společnost Johnson Controls, opravárenské centrum plynových turbín pro trhy v Evropě, severní Africe a na Středním východě také otevírá koncern Caterpillar Inc. a jeho divize Solar Turbines, a před dokončením výstavby je závod španělské společnosti Gestamp Louny, s.r.o., která se zabývá výrobou kovových komponentů karoserie pro osobní automobily. Od roku 2006 v Trianglu působí rovněž japonská společnost Panasonic Liquid Crystal Display Czech, s.r.o., do roku 2010 známá jako IPS Alpha. A právě tento závod Panasonicu dnes navštívil prezident České republiky. Protože investici této firmy zprostředkovala Agentura pro podporu podnikání a investic, před prohlídkou závodu ve Staňkovicích u Žatce Václava Klause přivítal - kromě generálního ředitele firmy Panasonic Liquid Crystal Display Czech, s.r.o. Hiroshi Sannomiji a velvyslance Japonska v České republice Toshio Kunikaty - rovněž generální ředitel CzechInvestu Miroslav Křížek.

 

„Investoři se zpravidla zajímají o oblasti s hotovou technickou infrastrukturou, dobrým dopravním napojením a s dostatkem kvalifikované pracovní síly. Fakt, že tak pohlížejí právě na Strategickou průmyslovou zónu Triangle, potvrzují například nedávné projekty společností Gestamp Louny či Solar Turbines a JC – Interiors Czechia,“ říká hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Upřesňuje: „V současné době jednáme s dalšími možnými investory a věříme, že je právě dobře připravený Ústecký kraj osloví.“   

 

„Průmyslová zóna Triangle se postupně zaplňuje a díky tomu nachází práci stovky lidí z Žatecka, Lounska, Mostecka i Chomutovska, kde jsou dlouhodobě problémy s vysokou nezaměstnaností. Zájem investorů v poslední době stoupá mimo jiné proto, že efektivně funguje spolupráce CzechInvestu s Krajským úřadem v Ústí nad Labem a pozitivní roli sehrála také informační kampaň, kterou jsme před časem ve spolupráci s ministerstvem průmyslu a obchodu spustili,“ popisuje situaci generální ředitel Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest Miroslav Křížek.

 

Strategická průmyslová zóna Triangle:

Průmyslová zóna Triangle se nachází v Ústeckém kraji mezi městy Louny, Most, Žatec a Chomutov a je jednou z pěti strategických průmyslových zón (SPZ) v České republice. Celková rozloha zóny je 363,5  ha, z toho je cca  213 ha nyní k dispozici pro výstavbu velkých, středních, ale i malých investičních projektů, především v oblasti výroby, technologických center, výzkumu a vývoje. Přednosti SPZ Triangle jsou: 

  •  jasné vlastnické právo k nabízeným pozemkům,
  • 400,- Kč za m2 pozemku (213 ha volných připravených pozemků – z toho cca 193 ha nezatíženo zvýšenými poplatky za vynětí ze zemědělského půdního fondu)

·         kvalitní napojení na hlavní dopravní tahy – poloha vedle rychlostní komunikace R7 (Praha - 65km, SRN -  30 km),

·         vybudovaná technická infrastruktura okolo celé zóny s dostatečnou kapacitou (inženýrské sítě do 20 m od hrany pozemku),

·         kvalifikovaná pracovní síla ve spádové oblasti – ve spádové oblasti (do 20 km) jsou města Žatec (20 tisíc obyvatel), Louny (20 tisíc obyvatel), Most (67 tisíc obyvatel), Chomutov (50 tisíc obyvatel),

·         V případě standardní výstavby běžných výrobních hal, jejichž výroba nebude potenciálně ohrožovat životní prostředí, lze připravit a realizovat výstavbu takových hal během 12 měsíců.

 

Informace o Trianglu a dalších strategických průmyslových zónách v České republice najdete například na http://www.kr-ustecky.cz/triangle.asp a http://www.czechinvest.org/1konference-prumyslove-zony.

 

4

11
Při prohlídce závodu Panasonic v průmyslové zóně Triangle u Žatce

11

12
Slavnostní odhalení pamětní desky, která bude továrně připomínat návštěvu prezidenta České republiky. S Václavem Klausem si ruku podává generální ředitel firmy Panasonic Hiroschi Sannomiya.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 20.10.2011 / 20.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém