Orientační nabídka


 

Pracovní skupina pro sociálně vyloučené lokality jede na Šluknovsko

znak
Řešení napjaté situace v sociálně vyloučených lokalitách na Šluknovsku je hlavním bodem cesty radního Martina Kliky a celé pracovní skupiny do Rumburku a České Kamenice. Na setkání se zástupci místní samosprávy, kterého se mimo jiné zúčastní i zástupci Policie ČR, Agentury pro sociální začleňování, Úřadu vlády ČR a Úřadu práce ČR, se bude projednávat aktuální situace na Šluknovsku, očekávaný vývoj pro letošní rok a konkrétní opatření vedoucí k eliminaci sociálního napětí.
 

 
 

Tisková zpráva z 17. dubna 2012

„Je nezbytné se průběžně potkávat, předávat si vzájemně zkušenosti a informovat se o konkrétních krocích, které se již realizují nebo připravují jak z podnětu Ústeckého kraje, tak na úrovni Policie ČR, Agentury pro sociální začleňování, úřadů práce nebo zmocněnkyně vlády pro lidská práva. V tuto chvíli je pro nás klíčové zajištění bezpečnosti pro všechny občany a do doby, než budou přijaty potřebné legislativní změny, předávání a sdílení zkušeností, které v praxi fungují,“ uvedla hejtmanka Jana Vaňhová.

Před starosty Šluknovska promluví Martin Klika, předseda Pracovní skupiny Rady Ústeckého kraje pro sociálně vyloučené lokality a člen Rady Ústeckého kraje, Jiří Šenkýř, pověřený řízením Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje, Lucie Černá z krajské pobočky Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem, Martin Šimáček, ředitel odboru pro sociální začleňování v romských lokalitách a Monika Šimůnková, zmocněnkyně vlády pro lidská práva.

Pro Ústecký kraj je řešení vyhrocené situace v sociálně vyloučených lokalitách jednou z hlavních priorit, neboť v sobě zahrnuje problematiku bezpečnosti, zneužívání sociálních dávek, vzdělávání, pracovních návyků, sociálního bydlení, prostituce, gamblerství nebo užívání návykových látek.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 17.4.2012 / 17.4.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém