Orientační nabídka


 

Ústecký kraj hostil celostátní finále Dopravní soutěže mladých cyklistů

1
Ústecký kraj je letos hostitelem a spolupořadatelem celostátního finále „Dopravní soutěže mladých cyklistů“. Finále proběhlo ve dnech 19. – 21. června 2012 na dětském dopravním hřišti v Kadani a v areálu ATC Kamencové jezero Chomutově, kam se sjela soutěžní družstva ze všech 14 krajů České republiky.
 

Odkazy


 
 

Tisková zpráva z 21. června 2012

Soutěžilo se ve dvou věkových kategoriích družstev žáků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Každé soutěžní družstvo tvořili dva chlapci a dvě dívky. Jedná se o vítěze krajských kol dopravních soutěží ve svých kategoriích. Letos poměřilo své síly, znalosti a dovednosti 112 soutěžících.

Finále proběhlo v pěti bodovaných disciplínách, kterými jsou Pravidla provozu na pozemních komunikacích (teoretická a praktická část), Jízda zručnosti na kole, Zásady poskytování první pomoci a Práce s mapou. Rozhodčí soutěže byli především z řad Dopravní police ČR a městské policie účastnických měst a hodnotili velmi přísně. 

Ceny vítězům předávali hejtmanka Jana Vaňhová , vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy Roman Budský a primátor města Chomutov Jan Mareš.  „Děkuji všem soutěžícím za krásné výkony a organizátorům za odvedenou práci. Věřím, že jste poznali krásy Ústeckého kraje a vrátíte se i s kolem na naše nové cyklostezky,“ rozloučila se hejtmanka. Vítězové mladší kategorie postupují na evropskou dopravní soutěž, kde Česká republika pravidelně získává přední umístění.

Pořadateli celostátního finále jsou Ministerstvo dopravy – BESIP, Ústecký kraj, Policie České republiky (Krajské ředitelství Ústeckého kraje, odbor služby dopravní policie), Statutární město Chomutov, město Kadaň, MP Kadaň, MP Chomutov, Automotoklub Kadaň a DDM Šuplík Kadaň.

Výsledky celé škole jsou v přiložených souborech.

1
Jízda po dopravním hřišti je jednou z nejhezčích disciplín

2
Ošetření zranění a první pomoc

3
Teoretický test z pravidel silničního provozu

4
Úkolem je vyznačit v mapě nejkratší a nejbezpečnější cestu

5
Jízdy zručnosti patří k nejtežším diciplínám

6
Ceny předávala hejtmanka Jana Vaňhová, primátor Jan Mareš a vedoucí oddělení BESIP Roman Budský

 

 

 

 

 

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 21.6.2012 / 21.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém