Orientační nabídka


 

Monitorovací výbor ROP SZ: Byly schváleny změny v systému hodnocení

sz
Monitorovací výbor Regionálního operačního programu Severozápad schválil změny v systému hodnocení projektů. Výbor zasedal 10. září 2012 v Karlových Varech. Upravený systém počítá se zrušením třetí fáze hodnocení a byl již schválen Výborem Regionální rady.
 

 
 

„Členy Monitorovacího výboru jsou zástupci Evropské komise i ministerstev. Schválení změn proto chápu jako velmi důležitý signál, že obnovení činnosti programu je na dobré cestě,“ řekl předseda Regionální rady Jaroslav Komínek. Zástupci ministerstev na jednání konstatovali, že byly akceptovány a zapracovány všechny připomínky, které k systému hodnocení měly. Také zástupce Evropské komise řekl, že po provedení těchto změn nemá komise k systému hodnocení připomínky.

 

Ze systému bude vypuštěna třetí fáze hodnocení, které byla vytýkána především vysoká míra subjektivity. Změny se dotknou také přidělování externích hodnotitelů, kteří projekty posuzují ve druhé fázi. Například losování expertů a jejich přidělování k jednotlivých projektů bude nově probíhat za dozoru notáře. Zpřísní se kritéria pro výběr expertů a bude podrobněji zkoumán možný střet zájmů.  Změny se dotknou také bodové váhy jednotlivých fází hodnocení. 

 

Monitorovací výbor se zabýval také aktuální situací ROP SZ a kroky, které jsou nutné pro obnovení jeho činnosti. Diskutovány byly výsledky auditu, odpověď českých orgánů na auditní zprávu i případná korekce. Zástupci ministerstev uvedli, že reakci na závěry EK z jejího auditu odešlou do Bruselu začátkem října. 

 

Připravil: RRRS

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 11.9.2012 / 11.9.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém