Orientační nabídka


 

Krajské město má svůj Klokánek

001
Předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková za přítomnosti významných hostů otevřela v Ústí nad Labem další Klokánek, který bude sloužit opuštěným a týraným dětem. Ústecký kraj během slavnostního aktu reprezentovali radní Martin Klika a zastupitelé Pavel Csonka a Pavel Vodseďálek.
Tisková zpráva z 20. února 2013
 

 
 

Klokánek je projekt Fondu ohrožených dětí, jehož cílem je nabídnout dětem namísto ústavní výchovy přechodnou rodinnou péči na dobu, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny, nebo dokud pro ně není nalezena trvalá náhradní rodinná péče (osvojení, pěstounská péče, svěření do výchovy třetí osoby).

 

Záměr zřídit Klokánek v Ústí nad Labem vzniknul před osmi lety. Od té doby město hledalo vhodné prostory. V loňském roce bylo rozhodnuto, že zařízení může být založené v objektu bývalé mateřské školy v ulici Rozcestí. V dubnu loňského roku proto byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce, která vyšla na patnáct milionů korun. „Dvanáct a půl milionu korun jsme získali prostřednictvím dědictví od pana Palečka, který si přál rozšíření sítě Klokánků v České republice,“ řekla během slavnostního otevření Marie Vodičková. Nyní má Klokánek celkem 45 pracovišť po celé zemi, které mají dohromady kapacitu 634 míst pro děti. Vhodný objekt prodal Městský obvod Neštěmice za symbolickou cenu 250 tisíc korun.

 

Zařízení se bude postupně vybavovat. Momentálně již fungují dva byty, celkem jich ústecký Klokánek nabídne sedm. Může pojmout až 28 dětí. „Nyní tu máme pět sourozenců,“ informovala vedoucí zařízení Eva Eliášová. Zástupci Ústeckého kraje během setkání přislíbili podporu a spolupráci. „Uvědomujeme si, jak je pro Ústecký kraj důležité mít na svém území další zařízení typu Klokánek. Proto se budeme snažit maximálně spolupracovat a vycházet vstříc,“ slíbil krajský radní pro bezpečnost a sociální věci Martin Klika.

 

Slavnostního otevření Klokánku se zúčastnily také náměstkyně ústeckého primátora Zuzana Kailová a starostka Neštěmic Miloslava Válková. Patronkou zařízení je zpěvačka Martina Balogová.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01
Slavnostní přestřižení pásky (zleva): Miloslava Válková, Zuzana Kailová a Marie Vodičková

01
Radní Martin Klika během svého proslovu

01
Krajský zastupitel a předseda Výboru pro zdravotnictví a sociální věci ZÚK Pavel Csonka

při prohlídce Klokánku s vedoucí Evou Eliášovou

01
Prohlídky se zúčastnil také krajský zastupitel Pavel Vodseďálek, který je zároveň předsedou Výboru pro národnostní menšiny ZÚK.

01
Na akci vystoupily děti ze ZŠ Neštěmická.

01
Momentálně nejmladší obyvatelka Klokánku Kristýnka

 

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 20.2.2013 / 20.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém