Orientační nabídka


 

Úzká přeshraniční spolupráce stvrzena podpisem

1
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a prezident saského zemského ředitelství Dietrich Göckelmann v německém Chemnitz podepsali dohodu o užší přeshraniční spolupráci. Možnosti se nabízejí zejména v oblasti územního plánování, protipožární ochrany a ochrany před katastrofami a v oblasti ochrany životního prostředí.
 

 
 

Tisková zpráva z 21. února 2013

 

„Chceme prohloubit spolupráci také v oblasti turismu či sociálních služeb. Na základě úspěšného jednání v Chemnitz může vzniknout dohoda o společném postupu při územním plánovaní v pohraničí. Dlouhá společná hranice přímo vybízí k společným řešením,“ doplnil hejtman Oldřich Bubeníček, který také saského prezidenta Göckelmanna pozval na návštěvu do Ústeckého kraje.

 

Na společném jednání se řešily především otázky protipovodňové ochrany, umísťování větrných elektráren a hraniční přechody, resp. Jejich otevření pro nákladní dopravu.

 

Spolupráce mezi Ústeckým krajem a Svobodným státem Sasko probíhá na různých úrovních (obce, euroregiony, svazky, atd.) v rámci jednotlivých projektů. Na koordinaci a realizaci projektů přeshraniční spolupráce dohlíží Česko-saská pracovní skupina pro přeshraniční spolupráci. 

Na úrovni krajů byla spolupráce formalizována Společným prohlášením o spolupráci, které bylo podepsáno v Ústí nad Labem v únoru 2007 mezi Jiřím Šulcem, hejtmanem Ústeckého kraje, Hermannem Winklerem, vedoucím Saské státní kanceláře, Henry Hasenpflugem, prezidentem Vládního prezídia Drážďany, a Karlem Noltzem, prezidentem Vládního prezídia Chemnitz.

Dne 1. března 2012 sloučením samostatných zemských ředitelství Chemnitz, Dresden a Leipzig Zemské ředitelství Sachsen, které má sídlo v Chemnitz.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a prezident saského zemského ředitelství Dietrich Göckelmann při podpisu smlouvy

 

2

3
Při prohlídce Villy Esche

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 21.2.2013 / 21.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém