Orientační nabídka


 

Uprostřed průmyslové zóny u Žatce má být Triangle City

SPZ Tr.
Se současným obsazením Strategické průmyslové zóny Triangle u Žatce se tento týden seznámil hejtman Oldřich Bubeníček. Navštívil některé závody našich i zahraničních investorů a také se zajímal o podrobnosti budoucího Triangle City uprostřed zóny, jež je majetkem Ústeckého kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 18. dubna 2013

V doprovodu Jaroslava Krcha, manažera SPZ Triangle z odboru kancelář ředitele krajského úřadu, a Václava Diuse, zástupce Ústeckého kraje pro zahraniční a tuzemské investice, si prohlédl centrální stanoviště a zázemí kraje na této zóně. V současné době tu již funguje osm firem ze zahraničí i od nás. Zóna má dostatek průmyslové i pitné vody, přiveden je sem zemní plyn, elektřina, je napojena na kanalizaci a buduje se ČOV, kvalitní je dopravní infrastruktura s připojením okružními křižovatkami na rychlostní silnici R7. Přesto investoři volají po dalším vybavení, doplnění infrastruktury o zázemí pro kamiony s myčkou a čerpací  stanicí, s malým motelem i obchody.  „Dokonce uvažujeme o tom, že by tady měly zázemí střední či technické vysoké školy z našeho kraje,  jejíchž absolventy tu jednotliví investoři moc potřebují,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček. „Budoucí odborníci by zde poznali špičkové technologie a moderní výrobní postupy, systémy řízení průmyslových závodů a sžili by se tady s možnými  zaměstnavateli.“ Vize Triangle City je zatím ve stadiu prvních studií a skic. Nedávno ale radní kraje rozhodli o zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na služby s názvem SPZ Triangle - Triangle City, tedy na zpracování projektové dokumentace a inženýrské činnosti dopravní a technické infrastruktury. Součástí oživení centra zóny by měl být i park s dostatkem zeleně.

Představitel kraje potom navštívil dva průmyslové závody v SPZ Triangle. V doprovodu Lenky Čížové, jednatelky společnosti a ředitelky závodu  JC Interiors Czechia s. r. o. si prohlédl moderní závod s unikátní technologií na výrobu plastových  dílů pro palubní panely a výplně dveří osobních vozů, které na Triangle zhotovuje americká firma Johnson Controls. Tato společnost tu bude mít celkem tři obrovské výrobní haly. V menší výrobně, v závodu Hargo, a. s., mu předseda představenství Jiří Klein ukázal výrobu granulátu a mikrogranulátu z pryže.

Na zóně zahájí stavbu nejnovější investor – japonská firma Neturen a jednání probíhají s dalšími potencionálními zájemci o pozemky na SPZ Triangle.  

 

1
Centrální informační tabule o SPZ Triangle u Žatce.

Je to sem asi 65 km z Prahy, Ústí n.L. a Plzně, do 15 km jsou Žatec, Louny, Most a Chomutov.

2

3
Vizualizace Triangle City

4
Lenka Čížová s Oldřichem Bubeníčkem v hale závod JC Interiors Czechia.

Před nimi jsou plastové výrobky do palubních desek vozu Škoda Rapid

5
Tady se vyrábějí plastové díly pro osobní automobily české i zahraniční

6
Mikrogranulát vyrobený z pryže se dává do směsí na silnice, používá se

při výrobě dětských hřišť a k mnoha dalším účelům. Na snímku jsou vedle hejtmana

Jiří Klein z fy Hargo (vlevo) a manažer SPZ Triangle Jaroslav Krch

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 18.4.2013 / 18.4.2013 | Schváleno / Zrušeno: 18.4.2013 / 17.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém