Orientační nabídka


 

Nová výjezdová základna záchranářů ZZS v Klínech

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
6
V objektu Lesů ČR v Klínech na Mostecku, úplně na hranicích s Německem, zřídila Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, p. o. prostory pro zázemí zcela nové výjezdové základny záchranářů a vozu rychlé zdravotnické pomoci. Otevřena byla 1. prosince, dnes byla základna oficiálně předána do zkušebního provozu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 10. prosince 2013

V budově v Klínech čp. 41 mají krajští záchranáři pronajaty nebytové prostory a garážové stání o celkové výměře 122 m2.  Předpokládá se, že roční náklady na rok 2014 na provoz celé základy včetně personálního vybavení přijdou ZZS na necelé tři miliony korun, a to včetně nájmu placeného LČR. Ten měsíčně představuje něco málo přes 4 200 Kč.  Jak řekli při zprovoznění základny ředitel ZZS ÚK Ilja Deyl nebo 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák, do sítě základen a výjezdových stanovišť ZZS v našem kraji přibylo dvacáté místo a brzy po Novém roce přijde na řadu základna 21. – v Úštěku na Litoměřicku.

 

V Klínech bude jedna výjezdová posádka se záchranářem na dvanáctihodinové denní směně a stabilně jedno vozidlo. Jde o nejmodernější Volkswagen Transporter s motorem o výkonu 132 kW a už s novým žluto-zeleným značením. Je to jedno z osmi nejnovějších aut, která ZZS pořídila před pár měsíci. Lékař sem bude v případě potřeby dojíždět ze stanoviště rychlé lékařské pomoci v Litvínově nebo v Mostu.  V každém případě se zřízením základny v Klínech sníží v souladu se zákonem čas potřebný k dojezdu k pacientovi. Záchranáři budou prostě v rozlehlé oblasti  na náhorní plošině Krušných hor kolem Klínů dříve, než v době, kdy sem zajížděly vozy záchranky z Litvínova. Především v zimním období to bude služba neocenitelná, však také ji odborníci ze ZZS ÚK spolu  se zřizovatelem připravili v souladu s plánem plošného pokrytí území kraje vozidly rychlé zdravotnické a rychlé lékařské pomoci.  

1

2
Zcela vpravo je Stanislav Rybák, představitel zřizovatel ZZS Ústeckého kraje.

3

4


 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 10.12.2013 / 10.12.2013 | Zveřejnit od-do: 10.12.2013-9.1.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém