Orientační nabídka


 

Projekt ADAPT2DC pokračuje ve své činnosti

001
A tento týden se uskutečnilo další setkání pracovní skupiny, na které dorazili všichni, kteří se na projektu doposud podíleli. Společně zhodnotili dosavadní výsledky a připravili se na závěrečnou fázi, která vyvrcholí prezentací projektu ADAPT2DC na konferenci v rámci podzimních Otevřených dnech v Bruselu.
Tisková zpráva ze dne 24. ledna 2014
 

 
 

Po krátkém zahájení jednání, kterého se zhostila vedoucí Odboru strategie, přípravy a realizace projektů Krajského úřadu Ústeckého kraje Jaroslava Kuszniruková, hlavní manažerka projektu ADAPT2DC Michaela Řeháková obecně shrnula dosavadní vývoj projektu a referovala o aktivitách samotného řízení a koordinaci projektu s výhledem na následující měsíce – příprava konsorcia v Praze a závěrečné konference v Bruselu.

Aktivity týkající se propagace projektů, jeho výsledků a výstupů zhodnotil Dalibor Špoták, zmínil mimo jiné připravovanou závěrečnou projektovou brožuru, kdy se oba čeští partneři, jak Ústecký kraj, tak Sociologický ústav Akademie věd ČR, shodli na společné přípravě publikace v rámci mezinárodního týmu, ale především pak na distribuci brožury.

V následující sekci se jednalo o výsledcích provedených analýz v rámci projektu ADAP2DC, které zhodnotil  Martin Šimon ze Sociologického ústavu AV ČR. Přehledně popsal strukturu analýz a všechny právě probíhající aktivity.

Pilotní akce je ukončena a předána. V současné době probíhají dokončovací práce na vyhodnocení pilotní akce Ústeckého kraje členy projektového týmu.

Informace z mezinárodního týmu strategických expertů přinesl Michal Tomčík, expert Ústeckého kraje. Referoval o průběhu a výsledcích právě  ukončeného expertního jednání v německém Erfurtu. Tým složený z expertů všech partnerských zemí zhodnotil  zpracované dobré praxe a proběhla analýza strategických dokumentů.

Závěr jednání byl věnován plánované studijní cestě lektorů, kteří nedávno doplnili projektový tým a koncem projektu budou realizovat nejzásadnější poslání projektu, kterým je šíření metodiky čelení dopadům demografických změn cílovým skupinám, především lokálním veřejným správám.

Více o projektu zde.

Připravil: Dalibor Špoták, SPRP KÚÚK

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 24.1.2014 / 24.1.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém