Orientační nabídka


 

Děčínská kotva floristů poprvé pod křídly Rodinného stříbra

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
web
Ve znamení Království květin a Karla IV. proběhlo letos jubilejní 45. Mistrovství floristů České republiky – Děčínská kotva, která je zařazena do prestižního programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje, jak v úvodním projevu zmínila rovněž krajská radní Jitka Sachetová. Vážnost akce dokládá rovněž záštita ministra zemědělství Mariana Jurečky a hejtmana pořádajícího kraje Oldřicha Bubeníčka.
Tisková zpráva ze dne 13. května 2016
 

 
 

Za účasti významných osobností regionu a především předních odborníků floristiky obdrželi na závěr dvoudenního klání ceny ti nejlepší, přičemž vítězství patřilo mužům. Absolutním Mistrem floristou ČR v kategorii junior se stal Tomáš Hakl ze Střední školy zahradnické Kopidlno, titul Mistr florista ČR v kategorii senior si odnesl Jaromír Kokeš z Dambořic, který obhájil své loňské prvenství. Řadu ocenění si odnesly i reprezentantky spolupořádající Střední školy zahradnické a zemědělské A. E. Komerse Děčín. Karolína Žáčková stála na vítězných stupních ve všech disciplínách seniorů a skončila celkově stříbrná, v juniorech si celkové druhé místo odnesla Iva Bouzková. 

Jubilejní slavnostní galavečer se nesl v duchu milých vzpomínek na nedávno zesnulého zakladatele Děčínské kotvy Antonína Kubíčka, kterému přítomní vzdali hold potleskem vstoje, stejně jako přítomnému floristovi Jiřímu Dvořákovi, který byl na pódiu uveden do síně slávy. Ten po desetiletích také vystoupil na nejvyšší stupeň vítězů, který mu byl u příležitosti jeho první výhry v Děčíně při tehdejším vyhlášení omylem odepřen.  

Novou knihu vydanou časopisem Floristika pokřtila v průběhu večera stylově, přírodním jehličím, reprezentantka mezinárodní soutěže ve floristice Europa Cup 2016 a vítězka Děčínské kotvy 2014, Klára Franc Vavříková.

Na krásy květinových vazeb zvou organizátoři, Svaz květinářů a floristů ČR, Olomouc a Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse, Děčín – Libverda, až do neděle 15. května. K vidění budou nejen v jižních zahradách děčínského zámku, kde probíhala soutěž květinových kompozic na téma „Roh hojnosti“, ale především v prostorách obchodního centra Pivovar v Děčíně, kde jsou umístěna aranžmá tvaru kříže, výsledky tajné disciplíny s názvem „Překvapení pro Karla IV.“ i svatební dekorace do vlasů, které tvořili soutěžící pod názvem „Šperk pro budoucí královnu“.

web1
Vítězům kategorie juniorů včetně Mistra floristy Tomáše Hakla blahopřála Jitka Sachetová

web3
Tři nejlepší v kategorii senior

web3
Do floristické síně slávy byl uveden nestor oboru Jiří Dvořák, který na pódiu vystoupil na stupeň nejvyšší

web
Potlesk vstoje patřil zesnulému zakladateli soutěže Antonínu Kubíčkovi a jeho ženě (uprostřed) i Jiřímu Dvořákovi

web
 Modelky předvedly vítězné práce na téma "Šperk pro budoucí královnu"

web
Květiny si po vystoupení odnesla i Eva Pilarová

web
Práce mistra v jižních zahradách děčínského zámku

web1
Také tuto mistrovskou práci si mohou zájemci prohlédnout v zámeckých zahradách

web
Porota ocenila i tuto juniorskou práci jako nejlepší

web
Překrásné prostředí jižních zahrad děčínského zámku umocnilo krásu květinových aranžmá

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 13.5.2016 / 13.5.2016 | Zveřejnit od-do: 13.5.2016-13.6.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém