Orientační nabídka


 

Týden očima hejtmana Jana Schillera 12. – 18. dubna

hejtman
Další týden je za námi a já bych se s vámi opět rád podělil o informace z pracovního týdne hejtmana Ústeckého kraje. Je toho mnoho, co každý týden ve vedení našeho kraje zažívám, ne vše se však vejde do jednoho příspěvku. Doufám, že se mi alespoň částečně daří vám svou práci přiblížit.
Tisková zpráva ze dne 19. dubna 2021
 

 
 

V minulém týdnu jsem jednal s ředitelem Oblastního ředitelství severní Čechy Lesů ČR a ředitelem odboru výkonu státní správy Ministerstva životního prostředí. Oba pánové mě seznámili s aktuálním stavem našich lesů. Hlavním tématem byla kůrovcová kalamita, která naše lesy dlouhodobě sužuje. Šlo o velice věcnou diskuzi, za kterou jsem velice rád, jelikož ochrana a péče o lesy v regionu pro mě byla vždy zásadní.

V pravidelném středečním termínu také jednal krajský krizový štáb. I po ukončení nouzového stavu se s našimi odborníky scházíme a sledujeme aktuální situaci tak, abychom mohli včas zareagovat na případné negativní změny. Na jednání jsme také probírali návrat dětí do mateřských a základních škol v děčínském okrese, který byl, se souhlasem Krajské hygienické stanice, stanoven na dnešní pondělí 19. dubna.

14. dubna proběhlo první jednání mnou ustanovené pracovní skupiny k tématu vysokorychlostní tratě (VRT). Tato pracovní skupina je složená jak z odborníků, tak ze zástupců obcí, pracovníků krajského úřadu a politického vedení. Hlavním cílem této pracovní skupiny je dohodnout se na finální trase vysokorychlostní trati, která významně zasáhne do krajinného rázu kraje. I touto cestou bych chtěl poděkovat všem zúčastněným. Věřím, že se nám společně podaří nalézt takové kompromisní řešení, se kterým budou všechny zúčastněné strany spokojeny.

Váš hejtman
Jan Schiller

hejtman
Hejtman Jan Schiller (uprostřed) a radní Michal Kučera (vpravo) na schůzce se zástupci Lesů ČR

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 19.4.2021 / 19.4.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém