Orientační nabídka


 

Obnovení provozu na lince U11

sbh
V březnu tohoto roku byla zahájena rozsáhlá oprava a modernizace trati na lince U11 Postoloprty – Litoměřice – Česká Lípa, která trvala několik měsíců a nyní je konečně u konce.
 

 
 

V první fázi výluky se opravovala trať v úseku Lovosice – Litoměřice, která byla dokončena ještě před prázdninami, takže od 30. června bylo opět možné plně využít vlakové linky v tomto úseku, včetně sezónních turistických linek. Díky modernizaci trati se zvýšil komfort pro cestující, nejenže se zvýšila rychlost, kterou tudy může vlak projíždět, až na dvojnásobek, ale také se snížil hluk, což ocení hlavně obyvatelé, kteří bydlí v blízkosti této trati.

V druhé fázi výluky byla trať modernizována v úseku Litoměřice – Blíževedly. Rozsáhlé opravy na této části trati si nakonec vyžádaly menší nedodržení termínu, výluka měla být ukončena již 18. září, nakonec byl ale provoz obnoven až ve středu 21. září. I zde byla modernizace úspěšná a došlo ke stejnému zvýšení komfortu, tak jako na trase Lovosice – Litoměřice. To bude následně zohledněno v nových jízdních řádech, které vejdou v planost v prosinci tohoto roku.

Během minulého týdne proběhly ještě malé opravy v úseku Lovosice – Louny a nyní je již celá trať opět v provozu, připravena na vaši návštěvu.

cg

 
Zodpovídá: Štěpánka Svobodová
Vytvořeno / změněno: 27.9.2022 / 27.9.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém