Orientační nabídka


 

Úspěch žáků z Ústeckého kraje ve finále mezinárodní matematické soutěže

foto
Ve dnech 19. a 20. května 2017 se ve městě Annaberg-Buchholz (SRN) uskutečnilo finálové kolo 24. ročníku mezinárodní matematické soutěže Adama Riese. Mladí matematici, kteří v letošním ročníku reprezentovali Ústecký kraj, si ve velmi silné konkurenci matematiků dalších zúčastněných spolkových zemí vedli skvěle.
 

 
 

Účastníky tohoto finálového kola byli žáci prim gymnázií Ústeckého kraje a pátých tříd gymnázií spolkových zemí Sasko, Bavorsko/Oberfranken a Duryňsko, kteří úspěšně absolvovali předcházející regionální kola soutěže. Česká část výpravy se v letošním roce skládala z žáků Gymnázia dr. V. Šmejkala Ústí nad Labem, Gymnázia Litoměřice, Gymnázia Lovosice, Gymnázia Louny, Gymnázia Teplice, Gymnázia Klášterec nad Ohří, Podkrušnohorského gymnázia, Most a 14. Základní školy v Mostě.

Hlavní část soutěže se uskutečnila v sobotu v budově Gymnázia Sv. Anny ve městě Annaberg-Buchholz. Řešené úlohy se v této soutěži svou povahou liší od běžných matematických úloh a v mnoha případech mají přímou návaznost na dobu, ve které žil a zabýval se matematikou Adam Ries, významný německý matematik 16. století.

Třetí cenu získali Eliška Tintěrová, Ivana Žižková, obě z Gymnázia dr. V. Šmejkala v Ústí nad Labem, Matěj Ryšavý z Gymnázia Lovosice, Filip Vacek z Gymnázia Louny a Lukáš Müller z Podkrušnohorského gymnázia Most. Tento výsledek vypovídá o kvalitní přípravě a vysoké úrovni znalostí a schopností žáků.

Děkujeme všem žákům, kteří se letošního ročníku této soutěže zúčastnili, a gratulujeme úspěšným řešitelům závěrečného kola soutěže a těšíme se na nové účastníky příštího ročníku soutěže. Poděkování také patří vyučujícím, kteří studenty připravovali a všem, kteří se podíleli na organizaci a zajištění letošního ročníku soutěže, a to Ústeckému kraji, statutárnímu městu Most a Okresní hospodářské komoře v Mostě,“ dodal Michal Smatana z Podkrušnohorského gymnázia v Mostě.


Text + foto: Mgr. Michal Smatana, Podkrušnohorské gymnázium, Most


FOTO
Adam Ries byl významný německý matematik 16. století.

foto

foto

foto



 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 24.5.2017 / 24.5.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém