Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Zálohové zásobování Šluknovska elektrickou energií ještě není vyřešeno

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Zálohové zásobování Šluknovska elektrickou energií ještě není vyřešeno
Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka svolal 26. června 2006 další schůzku, jejímž námětem bylo zlepšení kvality zásobování elektrickou energií Šluknovského výběžku novým vedením velmi vysokého napětí 110 kV z Nového Boru do Varnsdorfu. "Nedošli jsme k jednoznačnému závěru. V těchto schůzkách musíme pokračovat, další setkání jsme předběžně dohodli na září tohoto roku," přiblížil konkrétní výsledky setkání náměstek a zástupce hejtmana.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27. 6. 2006

 

Radek Vonka: Zálohové zásobování Šluknovska elektrickou energií ještě není vyřešeno

 

Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka pozval 26. června 2006 do jednacího sálu Rady Ústeckého kraje zástupce ČEZ Distribuce, a.s., člena krajské rady Roberta Šatníka, delegaci Libereckého kraje vedenou statutárním náměstkem tamního hejtmana Karlem Dolejším, zástupce dotčených obcí v Libereckém kraji, představitele správy chráněné krajinné oblasti Lužické hory a zpracovatele konceptu návrhu Územního plánu velkého územního celku Ústeckého kraje. Jednání se týkalo zlepšení kvality zásobování elektrickou energií Šluknovského výběžku novým vedením velmi vysokého napětí 110 kV z Nového Boru do Varnsdorfu a navazálo na schůzku, kterou Radek Vonka svolal 22. června 2006 (viz. tisková zpráva).

            „Nedošli jsme k jednoznačnému závěru. Od společnosti ČEZ Distribuce, a.s. jsme dostali studii nákladů jednotlivých variant vedení VVN 110 kV na Šluknovsko a dohodli jsme se, že k této studii musíme nechat zpracovat oponentní materiál. Materiál předložený zástupce ČEZ Distribuce a.s. totiž prosazuje především variantu nadzemního vedení, s níž ovšem vyslovili nesouhlas náš i Liberecký kraj, ochránci přírody a také dotčené obce. Dále jsme se dohodli, že náš a Liberecký kraj vyvolají jednání s regulátorem cen elektrické energie, abychom měli jistotu v jedné z nabízených variant – zálohovými dodávkami elektrické energie pro Šluknovsko ze SRN. Současně jsem od svého libereckého kolegy dostal příslib, že při projednávání územně plánovacích dokumentací Libereckého kraje budou vedena jednání, která budou pamatovat na potřebu výstavby zálohového vedení VVN 110 kV na Šluknovsko. V těchto schůzkách musíme pokračovat, další setkání jsme předběžně dohodli na září tohoto roku,“ přiblížil konkrétní výsledky setkání náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. 

 

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.6.2006 / 27.6.2006 | Zveřejnit od-do: 27.6.2006-27.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém