Orientační nabídka


 

Obec Doubice získala od Ústeckého kraje skleněnou popelnici za sběr tříděného komunálního odpadu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Obec Doubice získala od Ústeckého kraje skleněnou popelnici za sběr tříděného komunálního odpadu
Ceny v soutěži "Skleněná popelnice 2005" předali finalistům hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, jeho zástupce Radek Vonka a člen krajské rady Antonín Terber. Hlavní cenu, skleněnou plastiku ve tvaru kontejneru na tříděný sběr, převzal starosta vítězné obce Doubice Miloslav Himmer.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13. 7. 2006

 

Obec Doubice získala od Ústeckého kraje skleněnou popelnici za sběr tříděného komunálního odpadu

 

Ceny v soutěži „Skleněná popelnice 2005“ předali dnes (13. července) finalistům hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, jeho zástupce Radek Vonka a člen krajské rady Antonín Terber. Hlavní cenu, skleněnou plastiku ve tvaru kontejneru na tříděný sběr, převzal starosta vítězné obce Doubice Miloslav Himmer. Další ocenění ve formě skleněných pohárů bylo připraveno pro všech deset finalistů soutěže, v níž se na druhém a třetím místě umístily Česká Kamenice a Jiříkov, dále pak Krásná Lípa, Dolní Poustevna, Chomutov, Litoměřice, Hrušovany, Děčín a Roudnice nad Labem.

Nultý ročník soutěže neproběhl standardním způsobem, o pořadí jednotlivých obcí rozhodla komise, která vyhodnotila informace shromážděné společností EKO-KOM a.s. za rok 2005. Toto ocenění obcí je součástí probíhající informační kampaně k projektu „Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů včetně jejich obalové složky v Ústeckém kraji,“ nad níž převzal záštitu člen Rady Ústeckého kraje Antonín Terber. Samotný projekt probíhá od roku 2004 ve spolupráci s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM a.s. a vznikl s cílem přispět k vytvoření funkčního a efektivního systému odděleného sběru využitelných složek komunálních odpadů, zejména papíru, skla a plastů, který umožní naplnit cíle stanovené Plánem odpadového hospodářství Ústeckého kraje. „Byli jsme si vědomi toho, že obce o soutěži nevěděly, avšak nakonec převážila snaha ocenit za uplynulý rok mnohé z nich, které k třídění odpadu přistupují aktivně a díky kterým jsme v našem kraji zaznamenali v meziročním srovnání nárůst množství vytříděného komunálního odpadu v přepočtu na jednoho obyvatele o 29%. Dnes jsme ovšem vyhlásili první ročník soutěže, obce už nemohou tvrdit, že o soutěži nevědí a věřím, že se o hlavní cenu doslova poperou,“ komentoval rozdělení cen Antonín Terber.

Obce byly v nultém ročníku hodnoceny podle osmi kritérií, stejná budou použita v právě vyhlášeném prvním ročníku soutěže. Jsou to: výtěžnost využitelných složek komunálního odpadu (kg/obyvatel/rok) dle komodit papír, sklo, plast, hustota sběrné sítě, účinnost třídění odpadu podle velikostních skupin obcí, tříkomoditní systém sběru sběr dalších komodit (směsné plasty, nápojové kartony, oddělený sběr skla, atp.), další způsoby sběru (sběrný dvůr, pytlový sběr atd), zapojení dalších subjektů do sběru a práce s veřejností, její motivace k třídění odpadů. Zdrojem informací pro hodnocení úrovně sběru budou použity údaje společnosti EKO-KOM, a.s. (čtvrtletní výkazy, roční dotazník), terénní šetření a konzultace se svozovou firmou. Vyhlášení výsledků a předání cen je předběžně naplánováno na červen 2007, vítězná obec vedle tématické skleněné plastiky získá sadu 3 kontejnerů o objemu 1100 l pro tříkomoditní sběr (papír,sklo, plasty).

Podrobnosti o projektu, v němž spolupracují Ústecký kraj a společnost EKO-KOM a.s., přináší webová stránka http://www.maveka.cz/odpadky/, přístupná z titulní strany prezentace Ústeckého kraje (www.kr-ustecky.cz)

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Obec Doubice získala od Ústeckého kraje skleněnou popelnici za sběr tříděného komunálního odpadu

Obec Doubice získala od Ústeckého kraje skleněnou popelnici za sběr tříděného komunálního odpadu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.7.2006 / 14.7.2006 | Zveřejnit od-do: 13.7.2006-13.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém