Orientační nabídka


 

Radní Antonín Terber předal notebook výherkyni kvízu kampaně za propagaci třídění odpadu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radní Antonín Terber předal notebook výherkyni kvízu kampaně za propagaci třídění odpadu
První ceny ve vědomostní soutěži, pořádané společností EKO-KOM a.s. ve spolupráci s Ústeckým krajem, notebook, mobilní telefon a koše na tříděný odpad, předal výhercům krajský radní Antonín Terber. V současné době, do 15. prosince 2006 probíhá další soutěž, v níž je hlavní cenou trekkingové kolo.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7. 12. 2006

 

Radní Antonín Terber předal notebook výherkyni kvízu kampaně za propagaci třídění odpadu

 

První ceny ve vědomostní soutěži, pořádané společností EKO-KOM a.s. ve spolupráci s Ústeckým krajem v rámci propagační kampaně za zvýšení informovanosti o třídění domácího odpadu, předal dnes výhercům člen Rady Ústeckého kraje Antonín Terber. Hlavní cenu, notebook převzala od Antonína Terbera Lenka Chrpová z Ústí nad Labem. Druhou cenu, Go sadu s mobilním telefonem převzal školák Jakub Škoda z Jiříkova u Rumburka, kterého pro tento slavnostní okamžik doprovodila do sídla Ústeckého kraje celá rodina. Výhercem třetí ceny, sady košů pro domácí třídění odpadu je Pavel Auterský z Mostu, kterému bude cena doručena. „Velmi mne těší, že ceny vyhráli lidé, kterým třídění odpadů není cizí ale naopak, lidé kteří tuto činnost vnímají jako naprotsto všední, potřebnou a samozřejmou součást každého dne. Proto si tyto ceny opravdu zasloužili a já jim blahopřeji. Ovšem nejen k jejich získání, ale především k životnímu stylu, který je šetrný k životnímu prostředí. Dokazují, že ochrana životního prostředí nejsou jen miliardy investované do mamutích ekologických opatření nebo přivazování se k branám jaderných elektráren, ale že může přispět každý. Velmi jednoduše, pro začátek stačí v zimě topit ekologicky šetrnými palivy a vyhazovat zvlášť sáčky od svačin a zvlášť

pet-lahve, opravdu to není nic složitého,“ konstatoval spokojeně Antonín Terber. Výherce vylosovali 27.listopadu 2006 hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a krajský radní Antonín Terber (viz. tisková zpráva). Losované karty s tajenkou o ceny byly součástí celoročního seriálu o odpadech, vycházejícího po celý rok 2006 v Severočeských novinách.

V současné době probíhá další soutěž v níž je hlavní cenou trekkingové kolo. Do 150 000 domácností v Ústeckém kraji byl v současné době distribuován informační a vzdělávací materiál Příručka moderního člověka (ukázka, PDF 610 kB). Jedná se o kalendář na rok 2007, doplněný o praktické informace o jednotlivých využitelných složkách komunálního odpadu - sklu, papíru, plastech, nápojových kartonech, dále o informace o způsobech jejich sběru, s návody jak správně třídit v konkrétních podmínkách v Ústeckém kraji a s dalšími informacemi. Součástí kalendáře je také SMS soutěž o ceny, probíhající do 15. prosince 2006. „Příručku moderního člověka bych doporučoval nevyhazovat, ale nejen proto, že je zpracována jako kalendář pro rok 2007. Každý, kdo tento speciální kalendář obdrží, se totiž může, stejně jako před rokem, zúčastnit SMS soutěže o mnoho zajímavých cen, nejen o opravdu kvalitní trekkingové kolo,“ připoměl Antonín Terber.

Vědomostní seriál s tajenkou o ceny i kalendář se SMS soutěží jsou součástí širšího projektu „Intezifikace odděleného sběru a zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů včetně jejich obalové složky v Ústeckém kraji“, realizovaného od roku 2005 ve spolupráci Ústeckého kraje, jako nositele projektu, a autorizovanou obalovou společností EKO-KOM a.s.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Jakub Škoda se může těšit z nového mobilního telefonu
Jakub Škoda se může těšit z nového mobilního telefonu

Notebook převzala od Antonína Terbera Lenka Chrpová z Ústí nad Labem
Notebook převzala od Antonína Terbera Lenka Chrpová z Ústí nad Labem

 

Odkazy

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.12.2006 / 7.12.2006 | Zveřejnit od-do: 7.12.2006-7.1.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém