Orientační nabídka


 

Vstupme společně do Evropské unie

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vstupme společně do Evropské unie
Ústecký kraj společně s městem Hora svaté Kateřiny a Euroregionem Krušnohoří připravil na 1. květen 2004 přátelskou cyklistickou jízdu po vrcholcích Krušných hor, jejímž cílem je společný vjezd do Evropské unie v Hoře Svaté Kateřiny. Jsou připraveny tři trasy mající společný cíl - rozcestí nad obcí Klíny, odkud se zúčastnění vydají přes hraniční přechod Mníšek/ Deutscheinsiedel do SRN a společně s německými cyklisty dojedou po německé straně hranice do Hory svaté Kateřiny.
 

 
 

Vstupme společně do Evropské unie

 

Ústecký kraj společně s městem Hora svaté Kateřiny a Euroregionem Krušnohoří připravil na 1. květen 2004 přátelskou cyklistickou jízdu po vrcholcích Krušných hor, jejímž cílem je společný vjezd do Evropské unie. Trasu si vyberte podle svých sil a možností, kdo nevlastní kolo, může se svézt ekobusem.

Pro pohodlnější cyklisty jsou připraveny dva ekologické cyklobusy typu EKOBUS společnosti ČSAD BUS Ústí nad Labem, a.s., které je z litvínovského autobusového nádraží vyvezou do Dlouhé Louky a na rozcestí nad obcí Klíny. Autobusy odjíždějí v 9.45 hod a v 11.30 hod. K společnému vstupu do Evropy jsou samozřejmě zváni i necyklisté, pro ně Krajský úřad Ústeckého kraje vyjednal posílení autobusového spoje č. 570550 6,  vyjíždějícího ve 10.20 hod z Mostu do Hory Sv. Kateřiny a Brandova.

Všechny tři trasy mají společný cíl - rozcestí nad obcí Klíny, odkud se všichni zúčastnění vydají společně ve 12.00 hod přes hraniční přechod Mníšek/ Deutscheinsiedel do SRN. Zde se k němu přidají cyklisté ze saského pohraničí a společně projedou po německé straně hranice do Hory svaté Kateřiny.

Do Evropské unie vkročíme společně s hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem a dalšími představiteli Ústeckého kraje na hraničním můstku Hora Sv. Kateřiny/Deutschkatharinenberg ve 14 hodin odpoledne.

V Hoře Svaté Kateřiny je dále připraven pestrý program, v němž nebude chybět hudba, občerstvení, vypuštění bílých holubic a balónků a samozřejmě i zábava pro mladší ročníky. Oslavy vstupu České republiky do Evropské unie budou vedle Hory Sv. Kateřiny organizovány také v Nové Vsi v Horách, kde je připraven koncert dechové hudby z Marienbergu, hrát bude také taneční orchestr Jaroslava Kleina z Loun a představí se taneční kluby Cassio a Hofmannovi. Společný den završí koncert skupiny Buty, začínající ve 20.00 hod v areálu Loučky u Litvínova.

 

Celková délka trasy je cca 30 km, občerstvení po celé trase je zajištěno. Je třeba mít s sebou platné cestovní doklady a 30 euro na osobu.

 

Starty cyklistických tras

1. Pro zdatné:   9.00 hod u Scholy Humanitas v Litvínově, trasa vede směrem Loučná na konečné – Dlouhá Louka – Klíny - Mníšek / Deutcheinsiedel – Deutschneudorf – Hora Svaté Kateřiny

2. Pohodlná:   10.30 hod  v Dlouhé Louce u Oseka, trasa vede směrem Flájská obora (Zámecká alej) – křižovatka Klíny – Mníšek / Deutcheinsiedel – Deutschneudorf – Hora Svaté Kateřiny.

3. Krátká:  11.00 hod u Scholy Humanitas v Litvínově, trasa vede směrem Rašov – Klíny – Mníšek / Deutcheinsiedel – Deutschneudorf – Hora Svaté Kateřiny.

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.4.2004 / 27.4.2004 | Zveřejnit od-do: 27.4.2004-27.5.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém