Orientační nabídka


 

Vyjádření Ústeckého kraje k oznámení odborářů DPÚK a ČSAD Česká Lípa

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj oznamuje, že pokud DPÚK z jakéhokoli důvodu nevyjede, poruší nejen zákony České republiky, ale v tomto případě i evropská nařízení. V současné době má DPÚK nařízeno jezdit až do 8.9. na základě Rozhodnutí (tzv. vrchnostenského nařízení), které je v souladu s evropskou legislativou. Ústecký kraj také DPÚK v souladu s tímto Rozhodnutím za objednané služby zaplatil až do 8.9.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5.9.2006

 

Vyjádření Ústeckého kraje k oznámení odborářů DPÚK a ČSAD Česká Lípa

 

Představitelé Ústeckého kraje obdrželi dnes (4.9.) v odpoledních hodinách faxem vyjádření odborářů dopravních společností Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. a ČSAD Česká Lípa a.s. o stávce, kterou odboráři vyhlásili od 6.9.2006 od 00.00 hodin.

     Ústecký kraj oznamuje, že pokud DPÚK z jakéhokoli důvodu nevyjede, poruší nejen zákony České republiky, ale v tomto případě i evropská nařízení. V současné době má DPÚK nařízeno jezdit až do 8.9. na základě Rozhodnutí (tzv. vrchnostenského nařízení), které je v souladu s evropskou legislativou. Ústecký kraj také DPÚK v souladu s tímto Rozhodnutím za objednané služby zaplatil až do 8.9.

     Ústecký kraj vypraví ve středu 6.9.2006 všech 587 tzv. školních spojů, na zajištění ostatních spojů pracují zaměstnanci krajského úřadu.

     „Dopravní podnik Ústeckého kraje a ČSAD Česká Lípa jednají v souladu, a to nejen proti představitelům Ústeckého kraje, ale i proti všem obyvatelům, kteří denně využívají autobusovou dopravu,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a dodal : „Pokud autobusy DPÚK zítra z jakéhokoli důvodu nevyjedou, podá krajský úřad opět podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten už minulý týden uvedl, že začátkem srpna DPÚK tím, že přerušil autobusovou dopravu a toto přerušení oznámil pouhých pět dnů předem, naplnil skutkovou podstatu zneužití dominantního postavení. Tentokrát ještě vystupňoval dopravce svůj nátlak tak, že přerušení dopravy oznámil pouhých 9 hodin předem.

   Zástupci DPÚK i ČSAD Česká Lípa byli dnes předsedou hejtmanské pracovní skupiny pro otázky dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji, náměstkem hejtmana Petrem Fialou a přítomnými zástupci klubů opozičních politických stran v krajském zastupitelstvu vyzváni, aby jednali se svými zaměstnanci o podmínkách zrušení stávky řidičů, jejíž zahájení bylo ohlášené na dnešní půlnoc Odborovým svazem dopravy, podnikovým výborem při DPÚK. „Zástupci obou společností připustili, že stávka ohrožuje autobusovou dopravu. Vyzvali jsme je, ať zaměstnace přesvědčí, že jednají předčasně, stávka bude zahájena před jednáním krajského zastupitelstva, které se má základní dopravní obslužností, zejména jejím stanovením v časovém horizontu několika let, zabývat,“ vysvětlil Petr Fiala.

 

 

 

připravili : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.9.2006 / 5.9.2006 | Zveřejnit od-do: 5.9.2006-5.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém