Orientační nabídka


 

Výjezdní Rada Ústeckého kraje mířila na Litoměřicko a Lovosicko

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Výjezdní Rada Ústeckého kraje mířila na Litoměřicko a Lovosicko
Členové Rady Ústeckého kraje na svém výjezdním zasedání vyjeli na Litoměřicko a Lovosicko. Během dne navštívili příspěvkové organizace Ústeckého kraje - Střední odbornou školu technickou a zahradní, Gymnázium Josefa Jungmanna a Integrovanou střední školu v Litoměřicích a Domov na Pustaji v Křešicích. Další zastávky byly v Terezíně a Velkých Žernosekách, kde se radní setkali se starostou Janem Horníčkem a starostkou Ludmilou Pafelovou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.11.2006

Výjezdní Rada Ústeckého kraje mířila na Litoměřicko a Lovosicko

 

Členové Rady Ústeckého kraje na svém výjezdním zasedání vyjeli na Litoměřicko a Lovosicko. Během dne navštívili příspěvkové organizace Ústeckého kraje – Střední odbornou školu technickou a zahradní, Gymnázium Josefa Jungmanna  a Integrovanou střední školu v Litoměřicích a Domov na Pustaji v Křešicích. Další zastávky byly v Terezíně a Velkých Žernosekách, kde se radní setkali se starostou Janem Horníčkem a starostkou Ludmilou Pafelovou.   

      „Do okolí Litoměřic a Lovosic jsme vyjeli i proto, že právě tato oblast byla během čtyř let již dvakrát zasažena povodní.  Výjezdní rada má za cíl seznámit se co nejlépe a nejblíže s jednotlivými oblastmi našeho regionu. Je potřeba poznat organizace, o kterých rada rozhoduje, proto byl program jednodenního výjezdního zasedání hodně nabitý,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

     Domov na Pustaji v Křešicích, který byl jedním z míst návštěvy krajských radních, je součástí Centra sociální pomoci Litoměřice. Radní ocenili přístup personálu ke 43 mužským klientům zařízení. Podle vyjádření ředitele domova je cílem všech zaměstnanců, aby se klienti ústavu dokázali co nejvíce zařadit do běžného života. Sociální péče v Křešicích je proto maximálně přizpůsobena individuálním potřebám jednotlivých klientů.

     Na setkání s novináři v Terezíně hovořili radní o stavbě přivaděče k průmyslové zóně Prosmyky. Tato stavba řeší kapacitní a bezpečné silniční napojení v okolí měst Lovosice a Litoměřice na dálnici D8. Toto důležité dopravní spojení pro město Litoměřice a celý pravý břeh řeky Labe bude  provozuschopné i za mimořádné situace, jakou byla povodeň v roce 2002. V současné době probíhají dokončovací práce na první části stavby, kterou je okružní křižovatka u Prosmyk a Mlékojed. Celá nová okružní křižovatka bude zprovozněna 5.12.2006.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz        

Tisková konference se uskutečnila v Terezíně.
Tisková konference se uskutečnila v Terezíně.

Záběr z tiskové konference, jež následovala po výjezdním zasedání Rady Ústeckého kraje; uprostřed hejtman Jiří Šulc.
Záběr z tiskové konference, jež následovala po výjezdním zasedání Rady Ústeckého kraje; uprostřed hejtman Jiří Šulc.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.11.2006 / 23.11.2006 | Zveřejnit od-do: 23.11.2006-23.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém