Orientační nabídka


 

Vysílač Buková hora

Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, žádost doručená povinnému subjektu dne 13. 7. 2018.
 

 
 

Dotaz žadatele (doslovný výňatek):

„…obracím se na Vás s dotazem zda KÚÚK neuvažoval popř. nečinil nějaké kroky k zpřístupnění vysílače Buková hora.  Dle mých informací, tak když se vysílač stavěl, tak druhý ochoz byl připraven na zbudování vyhlídkové restaurace. A od té doby je víceméně prázdný.

V okolí vysílače je cyklostezka Labe dále muzeální železnice a skanzenn v Zubrnicíh. Ten je vzdálen turistickou trasou 3,5 km od Bukové hory.  Vzájemně ohromná synergie turistických cílů s fenomenální vyhlídkou z vysílače Buková hora je na snadě.  Možná by stálo za to prověřit, za pomoci města Děčína a města Ústí nad Labem, možné zřízení vyhlídkového místa, tak jak má  např. Praha na vysílači Žižkov. 

 

Děkuji moc za jakékoliv informace o jednání, nebo vhodnosti tohoto záměru.  Pokud existuje nějaká studie, oficielní vyjádření, stanovisko či rozhodnutí atp., prosím o jejich  poskytnutí elektronickou formou mailem nebo pomocí datového úložitě.“.

 

Odpověď:

 

Zpřístupnění vysílače Buková hora pro veřejnost spojené s myšlenkou a úsilím podpořit rozvoj cestovního ruchu v této oblasti vnímám jako výborný nápad. Ústecký kraj podobnou aktivitu vítá, sami věnujeme nemalé prostředky na rozvoj a podporu tohoto odvětví v našem regionu. V rámci této podpory je kraj i zakladatelem čtyř Destinačních agentur, České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří.

Jedním z konkrétních příkladů provázanosti a společné součinnosti více subjektů, který podle posledních statistik ve svém důsledku vede ke vzrůstajícímu počtu turistů u nás, je například podpora Klubu českých turistů a turistického značení v našem kraji. Dále pak intenzivní a masivní propagace Labské cyklostezky v rámci celé České republiky i v zahraničí, především pak v Německu, finanční příspěvek kraje podnikatelům v hotelnictví na udržování zimních běžeckých stop Krušnohorské magistrály apod.

Bohužel v tomto konkrétním případě řešení není v kompetenci kraje. Vlastníkem objektu jsou České radiokomunikace a.s., budete se muset proto se svým návrhem obrátit přímo na ně.

 
Zodpovídá: Mgr.Sylva Smutná
Vytvořeno / změněno: 15.8.2018 / 15.8.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém