Orientační nabídka


 

Výstava "Stopy, příběhy, svědectví" zpřístupněna v kostele sv. Vojtěcha

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Výstava
Křesťanské sdružení mladých lidí v Ústí nad Labem -YMCA, zahájilo výstavu "Stopy, příběhy, svědectví, aneb duchovní identita severních Čech". Zpřístupněna je v prostorách kostela svatého Vojtěcha v centru Ústí, záštitu převzal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28. 11. 2006

Výstava “Stopy, příběhy, svědectví“ zpřístupněna v kostele sv. Vojtěcha

 

Křesťanské sdružení mladých lidí v Ústí nad Labem –YMCA, zahájilo výstavu „Stopy, příběhy, svědectví, aneb duchovní identita severních Čech“. Zpřístupněna je v prostorách kostela svatého Vojtěcha v centru Ústí. Záštitu, převzal náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka spolu se senátorem Pavlem Sušickým a primátorem Ústí nad Labem Janem Kubatou.

            „Myslím, že mohu vyjádřit přesvědčení,“ řekl ve svém slovu Radek Vonka, „že současní lidé regionu už cítí větší sounáležitost se svým krajem, s jeho krajinou a historií, než generace předcházející. Naším posláním je přetvářet okolí našich domovů a továren tak, abychom odkaz minulosti předali budoucím generacím kvalitní, aby i je zahřál u srdce.“

            Na nemnoha panelech, s o to však působivějším apelem, přibližují organizátoři výstavy svůj pohled na přeměnu našeho kraje a ukazují cesty k tomu, aby naše životní prostředí bylo kulturní a esteticky krásné, aby krajina nebyla jen průmyslovou zásobárnou či panelákovou noclehárnou. Přibližuje i náboženský život lidu, hospodaření s duchovním bohatstvím či šetrné zacházení s přírodními zdroji. Varovnými mementy tu zůstávají osudy některých kulturních památek, zmizelé obce či necitelné budování infrastruktury. Cílem výstavy, jež je instalována i v ambitu a sklepení kostela, je dle slov organizátorů nový pohled na dějiny a krajinu Ústeckého kraje, celých severních Čech.

            Mezi autory výstavy jsou například i žáci a pedagogové Gymnázia v Ústí nad Labem –Jateční ulici, příspěvkové organizaci Ústeckého kraje. Expozici můžete zhlédnout v barokním kostelu sv. Vojtěcha až do 20. prosince; od úterý do soboty v době od 11 – 17 hodin, v neděli od 13 do 17 hodin.

 

připravil: Zbyněk Šebesta,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Výstava

Výstava

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.11.2006 / 28.11.2006 | Zveřejnit od-do: 28.11.2006-28.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém