Orientační nabídka


 

Významná investice kraje do SOŠ a SOU Podbořany

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Významná investice kraje do SOŠ a SOU Podbořany
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zavítal v úterý 3. října do Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Podbořanech. V areálu školy byla dokončena rekonstrukce domova mládeže.
 

 
 

Významná investice kraje do SOŠ a SOU Podbořany

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zavítal v úterý 3. října do Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Podbořanech, příspěvkové organizace. V areálu školy byla dokončena rekonstrukce domova mládeže (internátu), který má nová moderní okna, byl zateplen a získal i novou pestrou fasádu.

Přátelského setkání v podbořanské škole byli přítomni také radní Ústeckého kraje René Budjač a Pavel Kouda a zástupci příslušných odborů kraje (školství, investice), hostitelem byl ředitel školy Ladislav Grőssl, další představitelé školy a rovněž dodavatel díla. Jak řekl ředitel školy, domov mládeže postavený v roce 1980 byl nyní během necelého roku zrekonstruován a poskytuje perfektní ubytování i možnosti mimoškolních aktivit pro téměř 180 žáků. Rovněž kapacita školy je naplněna –navštěvuje ji 740 žáků ve 14 učebních oborech. Vyjádřil přesvědčení, že tato investiční akce kraje byla moudrým a účelným rozhodnutím.

Hejtman Jiří Šulc ocenil práci školy ve vzdělávání mladých odborníků a mj. řekl: „Podbořany jsou sice na samém konci Ústeckého kraje, nikoliv však na okraji jeho zájmů a priorit. Dokladem toho je i příspěvek na rekonstrukci internátu ve výši téměř 12,5 milionu korun a rozhodně to byly smysluplně využité peníze. Zdejší škola naplňuje záměry svého zřizovatele -Ústeckého kraje- a vůbec českého školství při renesanci učebních oborů. Vedle manažerů, ekonomů a dalších administrativních pracovníků potřebuje náš kraj i spousty mladých lidí s výučním listem, s kvalifikací pro nejpotřebnější dělnické profese,“  řekl Jiří Šulc. „Jsem rád, že mladí odborníci z této školy většinou nacházejí po jejím absolvování  uplatnění v praxi a věřím, že najdou perspektivní práci třeba i ve zdejší průmyslové zóně Podbořany nebo ve strategické zóně Triangle u Žatce. Nezaměstnaných má Ústecký kraj hodně, naši a především zahraniční investoři ale vytvářejí tisíce nových míst, potřebují však konkrétní profese. Je dobře, že tady v Podbořanech jim vycházejí vstříc, otevírají operativně nové obory a zapojili se tu i do rekvalifikací,“ dodal hejtman.

V doprovodu ředitele školy, pedagogů či mistrů odborného výcviku si potom Jiří Šulc a další představitelé Ústeckého kraje prohlédli celý velký areál školy. Jiří Šulc pobesedoval se žákyněmi, které měly na pokojích v domově mládeže individuální studijní volno, chvíli pobyl na vyučování budoucích kuchařů (jeden bývalý absolvent školy je dnes dokonce šéfkuchařem významného pražského hotelu) a seznámil se také s odbornou praxí automechaniků i žáků z dalších oborů.

Hlavním účelem návštěvy hejtmana Jiřího Šulce v podbořanské SOŠ a SOU byli mladí lidé, zdejší žáci. Je dobře, že mají zase lepší podmínky ke studiu i v domově mládeže. Investice kraje se vrátí v umístění mladých na pracovním trhu, ale také ve významných úsporách energie.

 

připravil: Zbyněk Šebesta,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

           

Chlouba podbořanské školy- zrekonstruovaný
Chlouba podbořanské školy- zrekonstruovaný "internát".

Hejtman Jiří Šulc a člen Rady Ústeckého kraje René Budjač mezi budoucími automechaniky.
Hejtman Jiří Šulc a člen Rady Ústeckého kraje René Budjač mezi budoucími automechaniky.

Hejtman Jiří Šulc a ředitel SOŠ a SOU Podbořany Ladislav Grőssl mezi žákyněmi v domově mládeže.
Hejtman Jiří Šulc a ředitel SOŠ a SOU Podbořany Ladislav Grőssl mezi žákyněmi v domově mládeže.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.10.2006 / 4.10.2006 | Zveřejnit od-do: 4.10.2006-4.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém