Orientační nabídka


 

VZP ČR má zájem na uzavření smluv s Krajskou zdravotní a.s.

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
VZP ČR má zájem na uzavření smluv s Krajskou zdravotní a.s.
K 1. červenci 2007 zahájí činnost společnost Krajská zdravotní, a.s. Jedním z nezbytných kroků pro zahájení její činnosti je uzavření smluv se zdravotními pojišťovnami o úhradách poskytnuté zdravotní péče. Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR infomovala, že je připravena, shodně s Ústeckým krajem, zachovat s Krajskou zdravotní a.s. závazky z dosavadních smluv se současnými smluvními partnery VZP, jimiž jsou nemocnice zřizované Ústeckým krajem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18. 5. 2007

 

VZP ČR má zájem na uzavření smluv s Krajskou zdravotní a.s.

 

K 1. červenci 2007 zahájí činnost společnost Krajská zdravotní, a.s. (tisková zpráva z 8. 11. 2006), jejímž jediným vlastníkem je Ústecký kraj. Jako jedno z největších zdravotnických zařízení v ČR bude sdružovat, jako své odštěpné závody, Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem a dále nemocnice v Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově, které jsou dosud příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje.

            Jedním z nezbytných kroků pro zahájení činnosti Krajské zdravotní je uzavření smluv se zdravotními pojišťovnami o úhradách poskytnuté zdravotní péče. Představitelé Krajské zdravotní jednají o uzavření smluv se všemi zdravotními pojišťovnami a v této souvislosti považují za velmi významný vstřícný postoj Všeobecné zdravotní pojišťovny. Její ředitel Pavel Horák o něm ujistil náměstka hejtmana Ústeckého kraje Petra Fialu v dopise, který byl Ústeckému kraji doručen v těchto dnech. „VZP ČR je připravena k potřebné spolupráci při realizaci změn v organizaci lůžkových zdravotnických zařízení ve vlastnictví Ústeckého kraje. Je v zájmu VZP mít prostřednictvím smluv zajištěno poskytování zdravotní péče pro své pojištěnce. Ujišťuji vás, že VZP je připravena, shodně s Ústeckým krajem, zachovat s Krajskou zdravotní a.s. závazky z dosavadních smluv se současnými smluvními partnery VZP, jimiž jsou nemocnice zřizované Ústeckým krajem,“ napsal mimo jiné Ústeckému kraji ředitel VZP. „Z jednání vedených s ostatními zdravotními pojišťovnami víme, že jejich představitelé při svém rozhodování budou brát stanovisko VZP velmi vážně. Víme, že některé z nich čekají do doby, než budou znát postoj, který tato dominantní pojišťovna ke spolupráci s Krajskou zdravotní zaujme. Proto považujeme vyjádření ředitele VZP za velmi povzbudivý signál v těchto rozhovorech,“ konstatoval Petr Fiala.

            V Krajské zdravotní, a.s. bude soustředěno 6 500 zaměstnanců, společnost bude disponovat majetkem v hodnotě 6 miliard korun s ročním obratem 4 miliardy Kč. Jediným vlastníkem akcií bude Ústecký kraj. Případný zisk společnosti bude použit pro rozvoj zdravotní péče této společnosti. Všechny stávající pracovně právní vztahy zaměstnanců nemocnic, které jsou dosud příspěvkovými organizacemi kraje, budou převedeny v souladu se Zákoníkem práce na akciovou společnost. Představitelé Ústeckého kraje jsou přesvědčeni, že tento jeden velký subjekt bude mít prokazatelně větší možnosti v zavádění špičkových technologií a léčebných metod a rovněž jeho jednotlivé odštěpné závody, jimiž budou stávající krajské nemocnice, budou moci lépe koordinovat své činnosti.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.5.2007 / 24.5.2007 | Zveřejnit od-do: 18.5.2007-18.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém