Orientační nabídka


 

Z Křimova do Hory Svatého Šebestiána se jezdí po nové silnici

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Z Křimova do Hory Svatého Šebestiána se jezdí po nové silnici
Od 25. října mohou řidiči na Chomutovsku využívat přeložku silnice I/7 z Křimova do Hory Svatého Šebestiána. Ústecký kraj na jejím slavnostním otevření zastupoval hejtman Jiří Šulc, který spolu s náměstkem ministra dopravy Jiřím Kubínkem přestřihl slavnostní pásku a symbolicky tak novou silnici předal řidičům.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.10. 2005

 

Z Křimova do Hory Svatého Šebestiána se jezdí po nové silnici

 

Od 25. října mohou řidiči na Chomutovsku využívat přeložku silnice I/7 z Křimova do Hory Svatého Šebestiána. Ústecký kraj na jejím slavnostním otevření zastupoval hejtman Jiří Šulc, který spolu s náměstkem ministra dopravy Jiřím Kubínkem přestřihl slavnostní pásku a symbolicky tak novou silnici předal řidičům. „O nezbytnosti této stavby pro další rozvoj našeho kraje jsme mluvili, už když jsme jí před bezmála dvěma lety zahajovali. I dnes platí, že zkapacitnění silnice R7 je životně důležité především pro příchod investora do strategické průmyslové zóny Triangle u Žatce. Proto doufám, že se rozšíření a modernizace celé této dopravní trasy dočkáme co nejdříve,“ poznamenal hejtman Jiří Šulc.

Investorem stavby silniční přeložky bylo Ředitelství silnic a dálnic, zakázku realizovala společnost Stavby silnic a železnic. Náklady na vybudování úseku v délce 5,74 kilometru dosáhly 661 milionu korun. Zhruba 60 milionů poskytla Evropské unie z programu Phare CBC, zbytek byl ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Vekou zásluhu na tom, že se pro stavbu podařilo získat dotaci z EU má nedávno zesnulý předseda Euroregionu Krušnohoří Jiří Leitner, který se výrazně zasadil o to, aby projekt silniční přeložky v tvrdé konkurenci uspěl a byl finančně podpořen.

            V roce 2007 by měla na nově otevřený úsek navázat další část, a to přeložka 6,8 kilometru dlouhého úseku z Chomutova do Křimova, která spojí jihozápadní obchvat města s nově otevřeným úsekem k hraničnímu přechodu v Hoře Svatého Šebestiána. Celková úprava a rozšíření rychlostní silnice R7 z Prahy přes střední a severozápadní Čechy do Německa si na území Ústeckéhokraje vyžádá zhruba 11 miliard korun.    

            Kromě rychlejší a bezpečnější cesty bude mít nová silnice k hraničnímu přechodu v Hoře Svatého Šebestiána i další efekt - částečně ulehčí obyvatelům příhraničních obcí. „Nová silnice odvede dopravu z obcí, které leží na hlavním tahu k státní hranici. Doufám, že zároveň s hlukem a kolonami aut z nich postupně, díky nové silnic, zmizí i prostituce a nejrůznější tržnice,“ poznamenal hejtman Jiří Šulc.

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Z Křimova do Hory Svatého Šebestiána se jezdí po nové silnici

Hejtman Jiří Šulc s náměstkem ministra dopravy Jiřím Kubínkem
Hejtman Jiří Šulc s náměstkem ministra dopravy Jiřím Kubínkem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.10.2005 / 26.10.2005 | Zveřejnit od-do: 25.10.2005-25.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém