Orientační nabídka


 

Z pracovní návštěvy Rakouska se vrátil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

ÚSTECKÝ KRAJ, Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Všem médiím

Zpracováno dne 3.12.2002

            Z pracovní návštěvy Rakouska se vrátil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Cesta vedla do St. Pöltenu, kde sídlí firma Glanzstoff Austria. Její dceřinná společnost Glanzstoff Bohemia, s.r.o., vyrábí v Lovosicích kordové vlákno. „Lovosickou výrobu čeká finanční injekce 10 miliónů euro – za ni by se měly realizovat investice nutné pro intenzifikaci výroby. Jde o rekonstrukce, technické a technologické vybavení a další. Podstatná je i související informace, že to bude znamenat také další stovku nových pracovních příležitostí pro Lovosicko,“ řekl J. Šulc.

            Glanzstoff Bohemia s.r.o. je dceřinou společností rakouské firmy Glanzstoff Austria ze St. Pöltenu, která již v roce 1998 odkoupila příslušnou část objektu lovosické Lovochemie, kde se pomalu schylovalo k uzavření provozu. Nový majitel investoval do modernizace výrobního procesu a zlepšení životního prostředí nemalé finanční prostředky. V současné době pracuje v přádelně kordového vlákna 450 lidí. Glanzstoff Bohemia s.r.o. připravuje další rozšíření výroby s cílem stát se druhým největším výrobcem kordového vlákna na světě. V návaznosti na toto znovuobnovení výroby byl osloven hejtman a pozván k návštěvě spolu s vedoucím odboru životního prostředí Janem Zadražilem do St.Pöltenu.

Na programu jednání v St. Pöltenu bylo několik bodů:

1)      Vedení firmy seznámilo zástupce Ústeckého kraje s rozvojovými projekty firmy.

2)      Seznámení s rakouskou rozvojovou agenturou ECO PLUS, která zajišťuje kompletní přípravu průmyslových zón v Dolním Rakousku. Rakouská strana projevila zájem pomoci Ústeckému kraji především v oblasti průmyslových zón. Tato pomoc vzešla především z důvodu podobnosti obou oblastí – Dolní Rakousko  a Ústecký kraj - jak po stránce průmyslové, tak i zemědělské.

Cesta se uskutečnila ve dnech 27. až 30. listopadu 2002.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.1.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit do: 9.2.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém