Orientační nabídka


 

Žádost

Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím,
ve znění pozdějších předpisů, žádost ze dne 23. 7. 2018.
 

 
 

Dotaz žadatele (doslovný výňatek):

„Dobry den,  rad bych v ramci "106" ziskal par informací... 

1. Jaky je zakladni plat náměstka hejtmana. Je nejaky rozdil mrzi namestky?  Uvolneny,  neuvolneny atd.  co se tyce platu?

2. Jake jsou "platy" za komise,  za vedení,  členství.

3. Jake byl za poslední kalendářní rok vyplaceny namestkum hejtmana odmeny.

4. Mají náměstestci hejtmana nejake dalsi benefity? Jaké?

…“.

 

Odpověď:

 

Povinný subjekt Vám poskytuje následující informace.


Odpověď na otázku č. 1:

Náměstek hejtmana, stejně jako všichni zastupitelé územních samosprávných celků, nepobírá plat, ale odměnu za výkon funkce. Odměna za výkon funkce uvolněného náměstka hejtmana je s účinností od 1. 1. 2018 určena Nařízením vlády č. 318/2017 Sb., o výši odměn členů zastupitelstev územních samosprávných celků (dále jen „Nařízení vlády“).

V Ústeckém kraji činí měsíční odměna za výkon funkce uvolněného náměstka hejtmana 99 569 Kč.

Odměnu neuvolněnému náměstku hejtmana stanovilo Zastupitelstvo Ústeckého kraje v souladu s tímtéž Nařízením vlády svým usnesením č. 014/9Z/2017. Tato měsíční odměna neuvolněného náměstka hejtmana činí 39 715 Kč.  

Odpověď na otázku č. 2:

Předseda komise či člen komise, který je zároveň neuvolněným členem Zastupitelstva Ústeckého kraje, je odměňován taktéž dle Nařízení vlády.

Odměna neuvolněného předsedy komise činí 7 920 Kč, odměna neuvolněného člena komise činí 6 789 Kč.

Členové komisí, kteří nejsou členy Zastupitelstva Ústeckého kraje, jsou odměňováni 1x ročně dle „Zásad pro poskytování peněžních plnění členům výborů Zastupitelstva Ústeckého kraje a komisí Rady Ústeckého kraje, kteří nejsou členy zastupitelstva kraje“, které odsouhlasilo Zastupitelstvo Ústeckého kraje usnesením č. 7/18Z/2010. Částka na odměny je stanovena v průměrné výši 7 000 Kč na jednoho člena komise a výboru za kalendářní rok. 

 

Odpověď na otázku č. 3:

Měsíční odměny všech náměstků hejtmana vyplacené dle platného nařízení vlády pro rok 2017 za kalendářní rok 2017 činily celkem 4 414 240 Kč.  Jiné odměny jim vyplaceny nebyly.

 

Odpověď na otázku č. 4:

PhDr. Martin Klika, MBA, DBA

RSDr. Stanislav Rybák

Jaroslav Komínek

Mgr. Bc. Petr Šmíd

  • uvolnění náměstci

Benefity:

  • má právo na trvale vyhrazené místo k parkování včetně využití dílenských prostor k provedení běžné údržby vozidla a vstupní bezdrátové zařízení (pager)

  • má právo na vizitky, které jsou vydávány na požádání

  • má právo na přístupovou kartu pro vstup do budov úřadu

  • má právo na neomezené datové připojení k síti internet (v rámci ČR a zemí EU) včetně datového roamingu při zahraničních cestách

  • má právo na samostatně vybavenou kancelář včetně výpočetní, telekomunikační a audiovizuální techniky

  • má právo na sekretariát a to v režimu maximálně jedna sekretářka pro každého uvolněného člena zastupitelstva

  • má právo na přidělení a použití mobilního telefonu s neomezeným hlasovým tarifem (neomezené volání a SMS v rámci ČR a zemí EU) včetně roamingu při zahraničních cestách

  • má právo na přidělení osobního automobilu Ústeckého kraje do dlouhodobého užívání a jeho používání i k soukromým účelům s tím, že budou dodržena ustanovení § 6 odst. 6 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, a dále bude Ústeckému kraji hradit měsíčně cenu pohonných hmot, spotřebovaných pro soukromé cesty

  • má právo na přidělení služební platební karty k účtu Ústeckého kraje na základě pravidel o používání platebních karet stanovených v rámci interní směrnice krajského úřadu

  • má právo na poskytování stravování v rozsahu stanoveném pravidly v příloze č. 3 Pracovního řádu Krajského úřadu Ústeckého kraje (R-1/2007) v platném znění a v Kolektivní smlouvě Krajského úřadu Ústeckého kraje v platném znění.

 

Jaroslav Foldyna

  • neuvolněný náměstek

Benefity:

  • má právo na trvale vyhrazené místo k parkování včetně využití dílenských prostor k provedení běžné údržby vozidla a vstupní bezdrátové zařízení (pager)

  • má právo na vizitky, které jsou vydávány na požádání

  • má právo na přístupovou kartu pro vstup do budov úřadu

  • má právo na neomezené datové připojení k síti internet (v rámci ČR a zemí EU) včetně datového roamingu při zahraničních cestách

  • má právo na přidělení a použití mobilního telefonu s neomezeným hlasovým tarifem (neomezené volání a SMS v rámci ČR a zemí EU) včetně roamingu při zahraničních cestách.

 
Zodpovídá: Mgr.Sylva Smutná
Vytvořeno / změněno: 21.9.2018 / 21.9.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém