Orientační nabídka


 

Žádost

Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, žádost doručená povinnému subjektu dne 14.08.2023.
 

 
 

Dotaz žadatele:

Spolek tímto proto ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, žádá Ústecký kraj o sdělení následujících informací:

a) Podporuje, případně propaguje, Ústecký kraj jakýmkoliv způsobem výše zmíněná Zařízení?

b) V případě, že Ústecký kraj Zařízení podporuje, jaký je charakter podpory poskytnuté provozovatelům ze strany Ústeckého kraje? Jedná se o finanční podporu, záštitu nad jednotlivými akcemi či Zařízeními, nebo o jiný druh podpory, případně jaký?

c) V případě, že se jedná o finanční podporu, v jaké výši byla tato podpora poskytnuta, za jakým účelem a na základě jakého dotačního titulu?

d) Je Ústeckému kraji známa skutečnost, že by fungování Zařízení mohlo být v rozporu s právními předpisy?

e) V případě, že Ústecký kraj Zařízení nijak nepodporuje ani nepropaguje, je si vědom toho, že Zařízení při své propagaci tvrdí opak?

f) Jaký bude postup Ústeckého kraje, je-li ze strany provozovatelů Zařízení neoprávněně uváděna informace o podpoře Ústeckého kraje?“


Dne 22.08.2023 byla žádost upřesněna, cit.:

„Spolek tedy tímto vyhovuje Výzvě a k věci sděluje následující. Ze zjištění Spolku, jakož i veřejně dostupných informací, vyplývá, že jsou Zařízení provozována následujícími osobami: 

1) Ing. Mgr. Mariana Krásnolipská,  IČO: 738 26 120, se sídlem Kamenná Horka 144, 407 47, Krásná Lípa; 

2) Miloslav Petrášek,  IČO: 759 70 872, se sídlem Kamenná Horka 144, 407 47 Krásná Lípa. 

Jak vyplývá z plakátu k akci Divadelní léto ve stodole Lučního baru v Krásné Lípě, divadelní představení by měl pořádat CEDR – komunitní spolek, IČO: 265 90 735, se sídlem Křižíkova 918/32, 407 46 Krásná Lípa, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem pod sp. zn.: L 4362 (dále jen „komunitní spolek“). Jelikož jednotlivá Zařízení dle informací Spolku neprovozuje žádná ze zapsaných právnických osob, Spolek předpokládá, a je to vysoce pravděpodobné, že žádost o podporu byla podána jednou z výše uvedených osob, případně komunitním spolkem. S ohledem na skutečnost sdělenou ze strany Krajského úřadu, že podpora ze strany Ústeckého kraje může být udělena fyzické nebo právnické osobě (tedy a contrario nikoliv konkrétnímu projektu), dovoluje si Spolek nad rámec původní žádosti o informace požádat i o zaslání anonymizované žádosti o poskytnutí podpory Zařízení (respektive kterékoliv z výše uvedených osob či komunitního spolku), pokud jakoukoliv takovou žádostí Krajský úřad disponuje.“

 

Odpověď:

Povinný subjekt poskytuje dle § 14 odst. 5 písm. d) InfZ v souladu se žádostí následující informace.

Ad a) Ne, povinný subjekt daná Zařízení nepodporuje ani nepropaguje.

Ad b) Viz odpověď ad bod a) žádosti.

Ad c) Viz odpověď ad bod a) žádosti.

Ad d) Ne, povinnému subjektu taková skutečnost známa není.

Ad e) Ne, povinný subjekt si toho není vědom. Ostatně dané tvrzení opíráte o přílohou žádosti zaslaný plakát k projektu „Divadelní léto ve stodole Lučního baru v Krásné Lípě“, který je pořádaný komunitním spolkem CEDR. Z daného plakátu tak neplyne, že by Zařízení uváděla informaci o jejich podpoře Ústeckým krajem, nýbrž takovou podporu uvádí komunitní spolek CEDR, a to směrem k výše uvedenému projektu.

Ad f) Viz odpověď ad bod e) žádosti. Povinný subjekt nemá informace o tom, že ze strany provozovatelů Zařízení je neoprávněně uváděna informace o podpoře Ústeckého kraje.

Nad rámec Vaší žádosti Vám povinný subjekt sděluje, že subjekty, které by nepravdivě uváděly informace o podpoře Ústeckým krajem, budou vyzývány k nápravě.

 
Zodpovídá: Alena Bačíková
Vytvořeno / změněno: 11.9.2023 / 11.9.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém