Orientační nabídka


 

Zahájení generální opravy horské silnice v úseku Křimov - Vejprty

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zahájení generální opravy horské silnice v úseku Křimov - Vejprty
Ve Výsluní na Chomutovsku byla hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem a ředitelem firmy SaM silnice a mosty a.s. Dušanem Drahošem zahájena generální rekonstrukce silnic II/223 a II/224 mezi Křimovem a Vejprty. Obnova silnic je finančně nejnáročnější stavební akcí, jež je financována z I. tranže úvěru, který si Ústecký kraj otevřel v loňském roce u České spořitelny.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21. 3. 2007

 

Zahájení generální opravy horské silnice v úseku Křimov – Vejprty

 

Ve středu 21. března 2007 byla ve Výsluní na Chomutovsku hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem a ředitelem firmy SaM silnice a mosty a.s. Dušanem Drahošem zahájena generální rekonstrukce silnic II/223 a II/224 mezi Křimovem a Vejprty v délce 19 km. Slavnostního zahájení se zúčastnili starostové a další představitelé Křimova, Výsluní a Vejprt a zástupci krajského odboru investic, včetně vedoucího odboru Jiřího Smrčky. Zahájená rekonstrukce je finančně nejnáročnější stavební akcí, jež je financována z I. tranže úvěru, který si Ústecký kraj otevřel v loňském roce u České spořitelny.

„Tato silnice nabyde na významu po letošním dokončení obchvatu Chomutova a zejména po modernizaci rychlostní silnice R7, dokončení těchto významných investic přislíbili kraji představitelé současné vlády. Bude to důležitá spojnice zdejších horských obcí a měst k hraničním přechodům Hora Sv. Šebestiána a Vejprty – Bärenstein. Zahájením této generální rekonstrukce začínáme také splácet tomuto území starý, zděděný dluh po předchozích vlastnících silnic. Celá desetiletí stát do zdejší infrastruktury výrazně neinvestoval a je to až Ústecký kraj, který to začíná napravovat. Vnitřní zadlužení silnic, které nám stát předal, se pohybuje kolem 4,5 miliardy korun. Abychom si mohli dovolit významné investice do silniční infrastruktury, vzali jsme si úvěr a jeho podstatnou část, téměř sto milionů korun, utratíme zde. Není to náhoda, že tak finančně náročná akce proběhne právě tady. Zdejší území takovou investici potřebuje a zcela jistě si ji zaslouží,“ řekl mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

Dodavatelem díla je SaM silnice a mosty a.s. Firma zakázku získala ve výběrovém řízení,  vyhlášeném Radou Ústeckého kraje za nabídkovou cenu 78,929 milionů korun bez DPH s tím, že rekonstrukci provede za 35 týdnů. Akce je hrazena z 350 milionů korun I. tranže úvěru v celkové výši 700 milionů korun, který si Ústecký kraj zřídil u České Spořitelny a.s. na dopravní stavby a na investice v oblasti zdravotnictví.  

Začátek rekonstrukce je od křižovatky se silnicí I/7 u obce Křimov, konec rekonstrukce na začátku intravilánu obce Černý Potok. Rekonstrukce řeší obnovu živičného krytu, výměnu stávajících ocelových svodidel, výměnu nevyhovujících lanových svodidel starého typu s betonovými sloupky, seřezání nezpevněných krajnic a čištění příkopů. Dále se při rekonstrukci osadí směrové sloupky, provede výměna poškozených a jinak nevyhovujících dopravních značek a vyznačí se podélná středová čára. Rekonstrukce bude probíhat za omezení provozu po jednotlivých úsecích po polovinách šířky komunikace, s objížďkou není uvažováno.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Zahájení generální opravy horské silnice v úseku Křimov - Vejprty

Zahájení generální opravy horské silnice v úseku Křimov - Vejprty

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.3.2007 / 22.3.2007 | Zveřejnit od-do: 21.3.2007-21.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém