Orientační nabídka


 

Zasedal Řídící výbor Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR 2007

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zasedal Řídící výbor Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR 2007
V červnu se v Ústeckém kraji uskuteční opravdu vrcholná sportovní událost letošního roku - Hry III. Olympiády dětí a mládeže 2007. Poslední lednový den se na svém prvním zasedání sešli členové jeho Řídícího výboru v čele s předsedou, hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA  ze dne 31. 1. 2007

Zasedal Řídící výbor Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR 2007

V červnu se v Ústeckém kraji uskuteční opravdu vrcholná sportovní událost letošního roku – Hry III. Olympiády dětí a mládeže 2007. Poslední lednový den se na svém prvním zasedání sešli členové jeho Řídícího výboru v čele s předsedou, hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem.

            Jednání byli dále přítomni i předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek, náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, jenž je zároveň předsedou organizačního výboru, člen Rady Ústeckého kraje Pavel Kouda a další členové výboru. O aktuálním stavu příprav akce, jíž se zúčastní na čtyři a půl tisíce mladých lidí ze všech krajů České republiky, hovořil předseda výkonného výboru Olympiády Zdeněk Kubec. Ve dnech 19. - 23. června proběhne celkem osmnáct sportovních a tři umělecké discipliny, hostitelským městem bude sídlo kraje, ale některé soutěže přivítají i jiná města Ústeckého kraje.

            „Už dnes je téměř vše přichystáno na letní hry,“ řekl hejtman Jiří Šulc, který ocenil práci všech, kteří se na tom podílejí. „Očekávám, že se vytáhneme a uspořádáme nádhernou olympiádu, že děti a mladí lidé, sportovci, jejich vedoucí, trenéři, rozhodčí i rodinní příslušníci ocení přátelskou atmosféru soutěží i pohostinnost našeho kraje. Dnes například odsouhlasila Rada Ústeckého kraje, že mladí sportovci reprezentující kraj dostanou jednotné oblečení v celkové hodnotě 670 tisíc korun, které jim zůstane jako trvalá vzpomínka na ústecký region. Jinak už vloni zastupitelstvo kraje schválilo vyčlenit z rozpočtu pro rok 2007 částku čtyř milionů korun pro letošní olympiádu.“

            Celkový rozpočet červnové olympiády představuje 17 milionů korun, kromě Ústeckého kraje se na něm podílejí město Ústí nad Labem, Český olympijský výbor, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a další, a to včetně sponzorů. Předseda ČOV Milan Jirásek vyjádřil přesvědčení, že Ústecký kraj naváže úspěšně na svoji loňskou krajskou olympiádu a letošní celorepublikové klání svou sportovní úrovní i organizací a společenským vyzněním předčí předcházející Hry Olympiády dětí a mládeže ČR.

            Řídící výbor projednal zásadní úkoly přípravy Her; chystá se speciální televizní okruh s vysíláním některých soutěží, organizátoři hodlají oslovit také naši veřejnoprávní televizi a novinky v přípravě olympiády se dozvědí i krajští hejtmani na jednání Asociace krajů ČR, vedoucí delegací i prostřednictvím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a krajských svazů ČSTV.

V Ústeckém kraji se letos do vlastní organizace Her zapojí i členové Dobrovolnického centra, kterých bude na sportovištích, na školách či v Olympijském domě (Dům kultury naproti Krajskému úřadu Ústeckého kraje) kolem osmdesáti. Budou informovat, radit a pomáhat; a budou nepřehlédnutelní – zelená mikina s výrazným označením Dobrovolník, kraťasy a čepice s logem ODM.

            Po skončení prvního zasedání Řídícího výboru Her III. Olympiády dětí a mládeže se nejčerstvější informace dozvěděli i zástupci médií na mimořádné tiskové konferenci.

           

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

Lícové strany medailí, které získají nejúspěšnější sportovci červnové Olympiády.
Lícové strany medailí, které získají nejúspěšnější sportovci červnové Olympiády.

Záběr z tiskové konference.
Záběr z tiskové konference.

Členové ŘV ODM (zleva): Radek Vonka, hejtman Jiří Šulc, Milan Jirásek a Jan Hejma, předseda komise Olympiády dětí a mládeže ČOV.
Členové ŘV ODM (zleva): Radek Vonka, hejtman Jiří Šulc, Milan Jirásek a Jan Hejma, předseda komise Olympiády dětí a mládeže ČOV.

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc řídí zasedání Řídícího výboru Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR.
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc řídí zasedání Řídícího výboru Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.2.2007 / 1.2.2007 | Zveřejnit od-do: 1.2.2007-1.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém