Orientační nabídka


 

Zasedala komise Rady Ústeckého kraje pro vědu, výzkum, vývoj a inovace

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zasedala komise Rady Ústeckého kraje pro vědu, výzkum, vývoj a inovace
Za řízení svého předsedy, náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonky, v pátek 24. listopadu zasedala Rada pro vědu, výzkum, vývoj a inovace (dále RVVI), jež je komisí Rady Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 24. 11. 2006

 

Zasedala komise Rady Ústeckého kraje pro vědu, výzkum, vývoj a inovace

Za řízení svého předsedy, náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonky, v pátek 24. listopadu zasedala Rada pro vědu, výzkum, vývoj a inovace (dále RVVI), jež je komisí Rady Ústeckého kraje.

            Úvodem projednali členové rady několik personálních změn v jejím obsazení: Rada vzala na vědomí odstoupení tajemníka rady Petra Vráblíka, jenž byl jmenován do funkce ředitele Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Severozápad NUTS 2, přičemž nový tajemník by měl být touto radou zvolen na jejím příštím zasedání. Členové RVVI  dále doporučili Radě Ústeckého kraje odvolat z funkce svého člena Luďka Nechlebu a zároveň jí doporučí jmenovat na uvolněné místo René Samka, ředitele divize podpory investic a aplikovaného výzkumu CzechInvestu.

            V dalším jednání se členové RVVI  seznámili s čerpáním finančních prostředků z programů  Operačních programů podpory podnikání (2004 – 2006) a s novým programem na léta 2007-2013 – s Operačním programem podnikání a inovace (přednesla Lucie Podrápská z Regionální kanceláře Czechinvestu pro Ústecký kraj). Například v letech 2004-2006 bylo podáno v našem kraji 122 žádostí o finanční podporu projektů,  zatím nepodpořeno bylo 51. K těm úspěšným patří například malá vodní elektrárna v Libočanech, farma větrných elektráren v Petrovicích, inovační projekt vědeckotechnického parku v Rumburku nebo projekt Inovace technologie výroby izolačních dvojskel v Žatci. Z Operačního programu podnikání a inovace na léta 2007 – 2013 budou financovány nejhodnotnější záměry začínajících podnikatelů, pořizování nových technologických zařízení, snižování energetické náročnosti výroby, zakládání center pro transfer technologií, podnikatelské zóny a regenerace brownfields a mnohé další.

            Jan Jelínek z odboru evropských projektů krajského úřadu seznámil RVVI  s vnitřním integrovaným systémem projektů. Základním cílem projektu E-NET, jenž byl schválen radou kraje v červnu 2006, je optimalizovat a zefektivnit činnosti se získáváním dotací ze zdrojů EU.

            Aktuální informace k realizaci pilotního projektu Partnerství veřejného a soukromého sektoru “Kampus Univerzity J. E. Purkyně“ podali členům rady rektorka univerzity Iva Ritschelová a kvestor Filip Brodský. Budoucí Kampus se nachází  v bývalém areálu Masarykovy nemocnice na plných devíti hektarech.  

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Zasedala komise Rady Ústeckého kraje pro vědu, výzkum, vývoj a inovace

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.11.2006 / 24.11.2006 | Zveřejnit od-do: 24.11.2006-24.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém