Orientační nabídka


 

Zástupci kraje byli u slavnostního otevření nové haly závodu Conta v Podbořanech

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zástupci kraje byli u slavnostního otevření nové haly závodu Conta v Podbořanech
Místopředseda vlády ČR Martin Jahn a Luigi Longoni, generální ředitel Candy Elettrodomestici, uvedli do provozu novou výrobní halu závodu Conta v Podbořanech. Slavnostního zahájení provozu se zúčastnili také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka, náměstek hejtmana Petr Fiala a člen krajské rady Vladimír Záhorský.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5. 9. 2005

 

Zástupci kraje byli u slavnostního otevření nové haly závodu Conta v Podbořanech


Místopředseda vlády ČR Martin Jahn a Luigi Longoni, generální ředitel Candy Elettrodomestici, oficiálně uvedli do provozu novou výrobní halu závodu Conta v Podbořanech. Slavnostního zahájení provozu se zúčastnili také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka, náměstek hejtmana Petr Fiala a člen krajské rady Vladimír Záhorský.  

            „Investice této firmy dokazuje, že zahraniční investoři, jejichž obchodní teritoria zasahují celou Evropu mají v Ústeckém kraji otevřené dveře a podmínky které jim úspěšné podnikání u nás umožňují. Pro kraj jsou jejich aktivity přínosem, protože nabízejí možnost existenčního zajištění stovkám lidí v regionu v němž bojujeme s nejvyšší nezaměstnaností v České republice. Podbořanská Conta je perfektním příkladem toho, že zahraniční investoři se nemusí našeho kraje obávat, přesvědčili se, že je tu rádi uvidíme.“ konstatoval po otevření nové haly společnosti Radek Vonka. Zástupci společnosti i Martin Jahn s představiteli kraje diskutovali i o dalších záměrech firmy na Podbořansku, zejména o myšlence otevření technologického centra. „Italští manažeři chválili spolupráci se samosprávou, ať už s představiteli města nebo s Ústeckým krajem a myšlenka na vybudování technologického centra to jen dokazuje. Jinými slovy, jde o další investici v našem kraji a firma by o ní bez důvěry v její návratnost v našem regionu neuvažovala,“ doplnil náměstek a zástupce hejtmana.

Společnost Conta, která je součástí nadnárodní skupiny Candy, už do výroby chladniček v Ústeckém kraji investovala téměř 1,5 miliardy korun. Podle informací firmy v závodě Conta v současné době pracuje 600 zaměstnanců z Podbořan a blízkého okolí a v následujících letech by zde mohlo najít práci dalších až 250 lidí, další desítky až stovky lidí zaměstnávají české firmy, které od závodu Conta získaly zakázky na dodávky výrobků nebo služeb. Conta plánuje v následujících letech dosažení výrobní kapacity v objemu více než 800 tisíc kusů ročně, představitelé firmy zástupce Ústeckého kraje informovali, že v Podbořanech vyrůstá hlavní výrobní centrum pro chladničky skupiny Candy v Evropě.

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Zástupci kraje byli u slavnostního otevření nové haly závodu Conta v Podbořanech

Zástupci kraje byli u slavnostního otevření nové haly závodu Conta v Podbořanech

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.9.2005 / 5.9.2005 | Zveřejnit od-do: 5.9.2005-5.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém