Orientační nabídka


 

Zástupci kraje navštívili kojenecký ústav v Teplicích

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zástupci kraje navštívili kojenecký ústav v Teplicích
"Teplický kojenecký ústav je zařízení, které má jméno u nás i v zahraničí, svědčí o tom, i skutečnost, že se mu daří získávat pro podporu své činnosti řadu sponzorů. I když bych byl raději kdyby společnost zařízení takového typu vůbec nepotřebovala, těší mě, že lidé kteří zde o děti pečují, pracují na tak vysoké úrovni," uvedl Petr Fiala
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.8. 2005

 

Zástupci kraje navštívili kojenecký ústav v Teplicích

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala, krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Petr Severa navštívili v doprovodu ředitele teplické nemocnice Roberta Pelíška Kojenecký ústav a dětský domov pro děti do tří let v Teplicích. Hlavním cílem návštěvy bylo seznámit se přímo na místě se současnou situací tohoto zařízení a jeho budoucími potřebami.

Teplický kojenecký ústav a dětský domov jsou součástí Nemocnice Teplice, zástupci kraje proto během návštěvy jednali například o tom, jak se zařízení dotkne chystaná změna právní formy Nemocnice Teplice. Během jednání se dotkli také problematiky soudního sporu ve věci restituce objektu kojeneckého ústavu. „Tento restituční spor kojeneckému ústavu rozhodně neprospívá. I když loni v listopadu teplický okresní soud zamítl žaloby podané p.Gershonem Schwarzem, jeho právní zástupce se proti tomuto rozhodnutí odvolal ke krajskému soudu. Taková situace není z hlediska plánování dalšího rozvoje ústavu nebo dlouhodobých investic rozhodně ideální,“ konstatoval Petr Fiala.

Kojenecký ústav se v současnosti stará o 35 dětí přičemž jeho kapacita je 40 míst, v dětském domově, který má kapacitu 30 míst je umístěno 23 dětí. O děti v domově a ústavu pečuje přibližně 60 zaměstnanců. „Teplický kojenecký ústav je zařízení, které má jméno u nás i v zahraničí, svědčí o tom, i skutečnost, že se mu daří získávat pro podporu své činnosti řadu sponzorů. I když bych byl raději kdyby společnost zařízení takového typu vůbec nepotřebovala, těší mě, že lidé kteří zde o děti pečují, pracují na tak vysoké úrovni,“ uvedl Petr Fiala.

Zástupci kraje navštívili také rehabilitační stacionář, který je rovněž začleněn od Nemocnice Teplice. Pečuje o děti s pohybovými vadami v předškolním věku. I zde byla diskutována otázka jeho dalšího fungování v případě změny právní formy nemocnice. Zařízení pečuje o přibližně stálých 25 klientů a zároveň prostřednictvím ambulantní péče ošetří ročně několik stovek dětí.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

Zástupci kraje navštívili kojenecký ústav v Teplicích

Zástupci kraje navštívili kojenecký ústav v Teplicích

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.8.2005 / 24.8.2005 | Zveřejnit od-do: 24.8.2005-24.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém