Orientační nabídka


 

Zástupci kraje navštívili seniory v domovech důchodů a děti v ústavu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zástupci kraje navštívili seniory v domovech důchodů a děti v ústavu
Náměstek hejtmana Petr Fiala, krajský radní Vladimír Záhorský a Petr Severa, pověřený vedením odboru sociálních věcí a zdravotnictví, navštívili 9. září Domov důchodců a také Ústav sociální péče se sídlem v Litvínově - Janově. Odpoledně pak zavítali do zařízení ošetřovatelského typu, Domova Důchodců v Dubí.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12 .9 .2005

 

 

Zástupci kraje navštívili seniory v domovech důchodů a děti v ústavu

 

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala, krajský radní Vladimír Záhorský a Petr Severa, pověřený vedením odboru sociálních věcí a zdravotnictví,  navštívili 9. září Domov důchodců a také Ústav sociální péče se sídlem v Litvínově - Janově. Odpoledně pak zavítali do zařízení ošetřovatelského typu, Domova Důchodců v Dubí. Všechna uvedená zařízení patří mezi příspěvkové organizace Ústeckého kraje,  jejichž personál se stará o přestárlé a nemocné nebo mentálně postižené.

   Představitelé Ústeckého kraje se zajímali nejen o klientelu, která v zařízeních žije, ale především o to, jak je o ni postaráno a jakou péči obyvatelé domova a ústavů dostávají. „Podíváme se také na to, jak jsou vybavené kuchyně, jídelny i prádelny. Zajímá nás rovněž jak vedení hospodaří a co pro zlepšení života klientů dělá a zda reflektuje na jejich potřeby,“ nechal se slyšet náměstek hejtmana Petr Fiala. Ředitelům organizací mimo jiné doporučil, aby se v rámci své kompetence interesovali o projekty ministerstva pro místní rozvoj, jejichž prostřednictvím mohou získat finanční prostředky na tolik potřebnou modernizaci a rekonstrukci panelových budov. Všechny organizace patří podle Petra Fialy k těm, kde je v nepřetržitém provozu poskytovaná dobrá zdravotní i ošetřovatelská péče. Do domovů i ústavů docházejí praktičtí lékaři i specialisté, o duševní kondici se starají rehabilitační pracovníci, klienti podle  svých fyzických možností nejsou pouze odkázáni na pobyt na pokojích. Náměstek hejtmana kvitoval, že senioři a děti jsou také zapojováni do sportovního i kulturního vyžití, včetně rehabilitačních pobytů . včetně u moře. „Hlavním cílem bylo seznámit se s provozem organizací, které pod kraj patří. Některá jsme navštívili poprvé, jiné, kupříkladu dubský domov důchodců, který svojí kapacitou patří mezi ta největší v republice, již několikrát. V podstatě odjíždíme spokojeni,“ řekl na závěr krajský politik.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Zástupci kraje navštívili seniory v domovech důchodů a děti v ústavu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.9.2005 / 14.9.2005 | Zveřejnit od-do: 14.9.2005-14.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém