Orientační nabídka


 

Zástupci kraje navštívili v Mostě nemocnici následné péče a kojenecký ústav

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zástupci kraje navštívili v Mostě nemocnici následné péče a kojenecký ústav
Náměstek hejtmana Petr Fiala, krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Petr Severa navštívili v Mostě dvě příspěvkové organizace zřizované Ústeckým kraje - nemocnici následné péče a kojenecký ústav. V obou případech bylo hlavním cílem jejich návštěvy seznámit se osobně přímo na místě s činností příspěvkové organizace, jeho aktuální situací i s možnostmi jeho dalšího rozvoje.
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19.8. 2005

 

Zástupci kraje navštívili v Mostě nemocnici následné péče a kojenecký ústav

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala, krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Petr Severa dnes (19.8.) navštívili v Mostě dvě příspěvkové organizace zřizované Ústeckým kraje - nemocnici následné péče a kojenecký ústav. V obou případech bylo hlavním cílem jejich návštěvy seznámit se osobně přímo na místě s činností příspěvkové organizace, jeho aktuální situací i s možnostmi jeho dalšího rozvoje. „I když v současné době věnujeme mnoho pozornosti krajským nemocnicím v souvislosti s jejich chystanou transformací na akciové společnosti, nechceme zapomínat ani na naše menší zařízení. Pokud jako zástupci kraje chceme jejich chod správně řídit, musíme mít informace o jejich práce přímo z terénu,“ poznamenal v úvodu návštěvy v nemocnici následné péče Most hejtmana Petr Fiala. Tato krajská příspěvková organizace s 90 zaměstnanci, provozuje celkem 113 lůžek následné péče. Kromě péče o dlouhodobě nemocné se zaměřuje na pooperační rehabilitaci a úspěšná je i v oboru ergoterapie. Náměstek Petr Fiala ocenil skutečnost, že se vedení nemocnice daří zlepšovat její přístrojové vybavení  prostřednictvím Nadace pro dlouhodobě nemocné, která při nemocnici působí od roku 1993. “Kraj jako zřizovatel může být s činností mostecké nemocnice následné péče spokojen, patří mezi ta zdravotnická zařízení, která nejsou zadlužena a rozpočet kraje zatěžují jen minimálně,“ řekl Vladimír Záhorský.  

Druhou zastávkou pak byl Kojenecký ústav Most. Toto zařízení pečuje o děti do tří let, má kapacitu sto míst a o děti zde pečuje v nepřetržitém provozu 92 zaměstnanců. V prvním pololetí byl kojenecký ústav využit na 92 procent. Provoz mosteckého kojeneckého ústavu je plně hrazen z rozpočtu kraje, v letošním roce kraj na zajištění jeho činnosti uvolnil 33 milionů korun. „Mostecký kojenecký ústav jsem jako zástupce kraje navštívil vůbec poprvé a musím říct, že jsem byl velmi příjemně překvapen. Atmosféra v tomto zařízení, jeho vybavení a především přístup personálu je na výborné úrovni. O děti, kterým osud příliš nepřál, je tu velmi dobře postaráno a peníze, které kraj na provoz tohoto zařízení vynakládá zde dokáží využít velmi efektivně,“ řekl náměstek hejtmana Petr Fiala.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Zástupci kraje navštívili v Mostě nemocnici následné péče a kojenecký ústav

Zástupci kraje navštívili v Mostě nemocnici následné péče a kojenecký ústav

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 22.8.2005 / 22.8.2005 | Zveřejnit od-do: 22.8.2005-22.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém