Orientační nabídka


 

Zástupci krajů jednali o problematice zdravotnictví

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj hostil 18. května jednání komise pro zdravotnictví Rady Asociace krajů České republiky. Samotnému jednání zástupců krajů na krajském úřadu předcházela jejich návštěva v ústecké Masarykově nemocnici.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.5. 2005

 

Zástupci krajů jednali o problematice zdravotnictví

 

Ústecký kraj hostil 18. května jednání komise pro zdravotnictví Rady Asociace krajů České republiky. Samotnému jednání zástupců krajů na krajském úřadu předcházela jejich návštěva v ústecké Masarykově nemocnici. Prohlédli si některá z jejich nejmodernějších pracovišť a seznámili se také s výsledky jejího hospodaření.

Na jednání komise zastupoval Ústecký kraj Vladimír Záhorský a jako host se ho účastnil náměstek hejtmana Petr Fiala. V úvodu jednání proběhla volba dvou místopředsedů komise. Jedním z nich byl zvolen člen rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský.

            Během jednání se zástupci krajů zabývali například zákonem o ochraně veřejného zdraví, který má zakázat transformace nemocnic na obchodní společnosti. „Spolu se zástupci ostatních krajů jsme se shodli na tom, že tento zákon znamená výrazný zásah do ústavních práv krajů,“ uvedl Vladimír Záhorský. V souvislosti se změnou právní formy nemocnic odmítla komise také návrh zákona o neziskových ústavních zdravotnických zařízení v podobě, v jaké je připraven. 

            Diskutovalo se rovněž o návrhu zákona o zdravotní péči (zabezpečení pohotovostní péče). „Komise přijala usnesení v němž vyslovila nesouhlas s ustanoveními návrhu zákona o zdravotní péči, ve kterých se odpovědnost za ambulantní pohotovostí péči,  bez vazby na rovnocennou dostupnost této služby na území ČR, přenáší individuálně do kompetencí jednotlivých krajů,“ řekl Vladimír Záhorský. Komise ve svém usnesení dále doporučila, aby odpovědnost za ambulantní pohotovostní péči byla přenesena výhradně na praktické lékaře.

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.5.2005 / 20.5.2005 | Zveřejnit do: 20.7.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém