Orientační nabídka


 

Zástupci Ústeckého kraje jednali s odboráři

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Zástupci Ústeckého kraje jednali s odboráři

Tisková zpráva ze dne 18. března 2003

            Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se dnes (úterý 18.3.2003) setkal se členy krajské rady Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky. Setkání se za Ústecký kraj dále zúčastnil náměstek hejtmana Zdeněk Lavička a uvolněný člen rady Ústeckého kraje Josef Benda.

            Zástupci odborového svazu se na Ústecký kraj obrátili s nabídkou spolupráce při přípravě koncepce zdravotnictví v kraji. Během setkání zúčastnění diskutovali například o tom, jakým způsobem by se převod některých zdravotnických zařízení na kraje mohl dotknout zaměstnanců. Podle hejtmana Jiřího Šulce je logické, aby v budoucnu vzájemně spolupracovaly odbory, managament zdravotnických zařízení a kraj jako jejich zřizovatel. „Myslím, že názory odborů by nám mohly poskytnout širší pohled na zdravotnictví v kraji,“ řekl hejtman Šulc. 

            Jednání se dotkla i problematiky sociálních služeb a dlouho připravovaného zákona o sociálních službách. Náměstek hejtmana Zdeněk Lavička připomněl koncepci rozvoje sociálních služeb, kterou Ústecký kraj schválil a podle které se bude v budoucnu přistupovat například i k sociálním zařízením, která pod kraj přešla. Podle Zdeňka Lavičky Ústecký kraj v budoucnu nebude rušit žádná sociální zařízení. Měla by se však změnit jejich struktura a zaměření. Tato problematika úzce souvisí se zákonem o sociálních službách. V souvislosti s tím hejtman Jiří Šulc poznamenal, že je neúnosné, aby přijetí tohoto důležitého zákona bylo stále odsouváno.

Připravil: Vojtěch Krump,  odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.3.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 18.3.2003-18.4.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém