Orientační nabídka


 

Zastupitelé poděkovali polským hasičům

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 18.9.2002

            Zastupitelé Ústeckého kraje dnes dlouhým potleskem ocenili pomoc polské skupiny záchranářů Ústeckému kraji v období nedávných povodní. Kapitán Leszek Tarnas, major Jeremi Szcyglowski a major Bogdan Bonczek ze záchranné skupiny Národního hasičského sboru Polské republiky, která byla v době povodní nasazena v oblasti Litoměřicka v rámci zásahu Čechy 2002 organizovaného ministerstvem vnitra Polské republiky, poté přijali z rukou hejtmana děkovné listy a dárky z kláštereckého porcelánu.

            „Činnost této skupiny krizový štáb Ústeckého kraje pravidelně hodnotil velmi vysoko a posléze vznikla myšlenka ocenit alespoň morálně nejobětavější záchranáře. Oslovil jsem proto polského ministra vnitra Krzysztofa Janika nejen s poděkováním za jejich pracovní nasazení a osobní angažovanost, ale i s pozváním pro alespoň tři z nich, abychom jim mohli dnes společně se všemi zastupiteli kraje poděkovat,“ vysvětlil ve svém projevu hejtman Jiří Šulc a ocenil pevnost přátelství, které váže Poláky a Čechy. Leszek Tarnas poté podotkl, že spolupráce při pomoci byla bezchybná. Kromě toho polské město Nysa nabídlo dlouhodobé partnerství některému z povodní postižených měst v Ústeckém kraji.

            Nechtěl bych samozřejmě zapomenout na nikoho, kdo se v nedávné vypjaté situaci zasloužil o to, aby se vše podařilo zvládnout. Poděkování patří všem, kteří bez ohledu na své soukromí vynaložili často i nadlidské úsilí k řešení tak mimořádné události, jakou letošní ničivé povodně byly,“ zdůraznil ve svém projevu hejtman Jiří Šulc.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.9.2002 / 18.9.2002 | Zveřejnit od-do: 18.9.2002-18.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém