Orientační nabídka


 

Zdravotníci Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem získali ocenění od hejtmana

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zdravotníci Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem získali ocenění od hejtmana
Hejtman ústeckého kraje Jiří Šulc osobně poděkoval zaměstnancům Masarykovy nemocnice Ústí nad Lbem, sanitářce Drahuši Thomannové, zdravotní sestře Heleně Kubíčkové a záchranáři Svatopluku Žáčkovi, kteří v září v průběhu služby čelily útoku silně podnapilého a agresívního pacienta. "Děkuji za to, že vzorně plníte své povinnosti zdravotníků a prosím vás i ostatní, nenechte se odradit podobnými násilnými událostmi," řekl mimo jiné hejtman.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28.11.2006

 

Zdravotníci Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem získali ocenění od hejtmana

 

V září tohoto roku napadl zdravotnický personál Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem, příspěvkové organizace Ústeckého kraje, opilý muž. Devětadvacetiletý mladík zdravotníkům vulgárně nadával a poté je i fyzicky ohrožoval. Jedna žena z ošetřujícího personálu byla zraněna, utrpěla pohmoždění krku a odlomení kosti na ukazováku ruky, druhá posttraumatický šok. Proto dnes hejtman Jiří Šulc zdravotníkům osobně poděkoval právě v místech, kde k napadení došlo – v prostorách Emergency.

     Hejtman ocenil zodpovědnou a náročnou práci sanitářky Drahuše Thomannové, zdravotní sestry Heleny Kubíčkové a záchranáře Svatopluka Žáčka. „Děkuji za to, že vzorně plníte své povinnosti zdravotníků a prosím vás i ostatní, nenechte se odradit podobnými násilnými událostmi. V čase předvánočním, který je i časem večírkovým existuje i zvýšené nebezpečí konfliktů s opilci, kterým se budete snažit pomoci. Stejně jako vy odsuzuji hrubé násilí a neúctu ke všemu lidskému, jaké projevil onen opilec a který byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, a který bude po právu odsouzen,“ řekl hejtman. Všem zdravotníkům předal pamětní dary a dvěma napadeným ženám květiny.

     „Kdyby fungovaly záchytné protialkoholní stanice, tato situace by vás nepotkala, ale opilec by ublížil jiným. Je potřeba říci, že ve vyhlášce ministerstva zdravotnictví stojí, že záchytné stanice zřizují kraje ve své samostatné působnosti, jenomže financování těchto zařízení není uspokojivě vyřešeno, náklady by od opilců byly jen těžko vymahatelné a co navíc – zatím není v platnosti prováděcí vyhláška ministerstva, a proto Ústecký kraj záchytné stanice nezřizuje. Uvědomuji si, že stav v této oblasti je dlouhodobě neuspokojivý, ale dokud nedojde k odpovídajícím změnám v legislativě a ve financování tohoto typu péče, považujeme ho za neřešitelný,“ dodal hejtman Jiří Šulc.    

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

Hejtman osobně poděkoval Drahuši Tomanové (zcela vlevo), Svatopluku Žáčkovi a Heleně Kubíčkové
Hejtman osobně poděkoval Drahuši Tomanové (zcela vlevo), Svatopluku Žáčkovi a Heleně Kubíčkové

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.11.2006 / 29.11.2006 | Zveřejnit od-do: 28.11.2006-28.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém