Orientační nabídka


 

Židlička pro Zaměstnavatele roku 2005 v Ústeckém kraji vzniká na Univerzitě J. E. Purkyně

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Židlička pro Zaměstnavatele roku 2005 v Ústeckém kraji vzniká na Univerzitě J. E. Purkyně
Na vítěze soutěže čeká cena v podobě skleněné plastiky s židličkou (symbolem pracovního místa). Na její podobě pracuje autor návrhu BcA Jan Surýnek z Fakulty užitého umění a designu ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, kterého navštívil náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15. 9. 2005

 

Židlička pro Zaměstnavatele roku 2005 v Ústeckém kraji vzniká na Univerzitě J. E. Purkyně

 

Už necelý měsíc zbývá firmám působícím v našem regionu k podání přihlášky do soutěže "Zaměstnavatel s tvorbou největšího počtu pracovních míst za rok 2005". „Podstatou soutěže je ocenění firmy, která v uplynulém roce vytvořila největší počet pracovních míst na území kraje s garantovanou dobou udržitelnosti 3 roky,“ přiblížil základní motto soutěže náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. Na podobě ceny pro vítěze už nyní pracují studenti Fakulty užitého umění a designu ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Autorem uměleckého díla je BcA Jan Surýnek z této fakulty. Vlastní cenu představuje koule z tmavého skla, využívajícího na denním světle efektu změny barev mezi zelenou a modrou – tedy barvami loga Ústeckého kraje. Na povrchu koule bude umístěn nápis upomínající na umístění v soutěži Zaměstnavatel s tvorbou největšího počtu pracovních míst za rok 2005. Mírně mimo svislou osu vrcholu skleněné koule bude umístěna kovová židlička –nahnutí je symbolikou obtíží, s nimiž jsou pracovní místa v regionu zřizována. Součástí ceny je i dárkové balení, které zpracovalo KARKO, výrobní družstvo nevidomých se sídlem v Ústí nad Labem. (Pro zájemce přikládáme foto makety)

Soutěž je vyhlášena v kategoriích drobný podnikatel, malý podnikatel, střední podnikatel, velký podnikatel a do konce roku z ní vzejdou čtyři vítězové. Šanci uspět mají firmy, které zaměstnávají libovolný počet zaměstnanců. Zatímco drobným podnikatelem se pro účel soutěže rozumí firma mající méně než deset zaměstnanců, kategorie střední podnikatel už představuje firma, dávající práci nejvíce 249 lidem (viz. Pravidla soutěže "Zaměstnavatel roku 2005). „Podmínky jsou nastaveny tak, aby se mohla přihlásit skutečně každá společnost, která v našem regionu působí a splňuje zadání soutěže. O vítězi rozhodne komise, kterou jmenovala krajská rada na svém posledním jednání koncem měsíce srpna. Jsou v ní jak představitelé kraje, tak zástupci krajského úřadu. Ústecký kraj zkrátka chce upozornit na činnost firem, v nichž aktivně dodržují všechny pracovně právní předpisy. Nabídnout jim za jejich úsilí v prostředí, kde se díky bezzubosti státu daří i firmám v nichž jsou zaměstnanci doslova vydíráni, morální podporu a veřejné uznání,“ komentoval smysl soutěže Radek Vonka. Dosavadní počty přihlášených firem nejsou vysoké, své zástupce mají zatím kategorie střední a velký podnikatel. Ústecký kraj soutěž inzeruje nejen přes své internetové stránky, ale také prostřednictvím Úřadů práce a Krajské hospodářské komory. Uzávěrka pro příjem přihlášek je k 30. září 2005.

            Vítězové všech kategorií ceny převezmou ceny v průběhu jednání krajského zastupitelstva v závěru tohoto roku, kde jim bude také vysloveno veřejné uznání za jejich činnost.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

Detail pracovní makety ceny pro vítěze soutěže Zaměstnavatel s tvorbou největšího počtu pracovních míst za rok 2005
Detail pracovní makety ceny pro vítěze soutěže Zaměstnavatel s tvorbou největšího počtu pracovních míst za rok 2005


"Kovová židlička umístěná na skleněné kouli bude mírně vyosená, jako symbol obtížnosti udržení pracovního místa" vysvětluje Jan Surýnek Radku Vonkovi

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.9.2005 / 16.9.2005 | Zveřejnit od-do: 15.9.2005-15.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém