Orientační nabídka


 

2012: Přes půl miliardy korun do krajských silnic

logo ÚK
Podle občanů by kraj měl přednostně investovat do kvalitnějších silnic.
Polovina obyvatel Ústeckého kraje chce, aby kraj investoval především do oprav silnic. Na druhém místě obyvatelé jmenovali přilákání investorů (43 %), podporu podnikání a na třetím místě se umístilo životní prostředí a ochrana přírody (34 %). Vyplývá to z výsledků průzkumu agentury STEM/MARK, ve kterém obyvatelé Ústeckého kraje odpovídali na otázku, do jakých oblastí by měl Ústecký kraj přednostně směřovat peníze z krajského rozpočtu.
 

 
 

O něco menší důležitost obyvatelé kraje přikládají investicím do školství (29 %), sportu či kultury (21 %). Na opačném konci žebříčku je zvýšení počtu návštěvníků kraje a hromadná doprava, které by měly dostat další peníze jen podle desetiny dotázaných, a památková péče, kterou preferuje jen jeden z dvaceti respondentů.

 

Kraje převzaly silnice II.a III. třídy v dezolátním stavu a postupně se snaží o jejich opravy, a to včetně využití finančních prostředků z evropských fondů. V roce 2012 chce kraj vynaložit 530 milionů korun na opravy a investice v oblasti dopravní infrastruktury. Rovněž vyvíjíme tlak na stát a další subjekty, aby byla co nejrychleji dokončena dálnice D8, která je zásadní stavbou i pro příliv nových zahraničních investorů,“ komentuje výsledky hejtmanka Jana Vaňhová.

 

Ve výzkumu se ukázalo, že celkově jsou mezi obyvateli okresů jen malé rozdíly v názoru na prioritní investice. Zatímco všichni podporují opravy silnic (nejvíce Ústečané), pro obyvatele Děčínska, Chomutovska a Mostecka je také velmi důležité přilákání investorů a podpora podnikání. Občané z Teplic a Mostu ve zvýšené míře oproti jiným akcentují investice do životního prostředí a ochrany přírody.

 

O výzkumu

Výzkum byl proveden metodou telefonického dotazování na vzorku 1 004 respondentů (obyvatel Ústeckého kraje starších 18 let) v období 17. 11.–30. 11. 2011. Respondenti byli vybráni kvótním výběrem. Statistická chyba je +/- 2 až 3 % pro četnosti 20-50 %. Zpracování dat provedla společnost STEM/MARK.

 

 

g

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 26.12.2011 / 26.12.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém