Orientační nabídka


 

52. ročník Děčínské kotvy ovládla Karolína Žáčková

Ve dnech 17. a 18. května 2023 proběhl v areálu děčínského zámku 52. ročník floristické soutěže Děčínská kotva, při němž se utkali ti nejtalentovanější květinoví aranžéři z celé republiky. Soutěžící i organizátoři letos vzdali hold předním českým osobnostem z oblasti kultury, umění, floristiky a politického života – Madeleine Albrightové, Emě Destinové, Medě Mládkové, Bohunce Joštové či Haně Zagorové.
Tisková zpráva ze dne 19. května 2023
Děčínská kotva
 

 
 
Tématem letošního ročníku Mistrovství floristů ČR – Děčínské kotvy bylo HVĚZDNÉ NEBE a mottem „Na nebi máme spousty hvězd, ke kterým vzhlížíme a snad nás i ochraňují.“ Jednotliví soutěžící se mezi sebou utkali hned ve čtyřech zavedených kategoriích – žák, junior, senior a hobby. Mistrovství vyvrcholilo ve čtvrtek 18. května slavnostním galavečerem v prostorách děčínského zámku, kterého se zúčastnily krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělanost a zaměstnanost Zdenka Vachková. 

Celou soutěž opanovala Karolína Žáčková z Libverdy, která se v kategorii senior umístila na předních příčkách hned ve třech soutěžních disciplínách a získala také titul Mistr České republiky ve floristice. Soutěžní práce jsou pro veřejnost vystaveny na děčínského zámku od pátku 19. května do neděle 21. května.

Děčínská kotva vznikla v roce 1971 jako nejvyšší a prestižní soutěž – mistrovství floristů ČR. Hlavním pořadatelem je Střední škola zahradnická a zemědělská A. E. Komerse Děčín – Libverda. Vyhlašovatelem a spoluorganizátorem soutěže jsou Svaz květinářů a floristů ČR a Český zahrádkářský svaz. 

Více informací naleznete na webových stránkách soutěže: https://www.decinska-kotva.cz/

1
Slavnostní galavečer se konal v prostorách děčínského zámku

 

2
Vyhlášení výsledků Děčínské kotvy se zúčastnili (zleva) Zdenka Vachková, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělanost a zaměstnanost, Libor Kunte, ředitel Libverdy, a Jindra Zalabáková, členka Rady Ústeckého kraje

 

3
 

4
Karolína Žáčková získala titul Mistr ČR ve floristice

 

5
Soutěž vzdala hold předním českým osobnostem z oblasti kultury, umění, floristiky a politického života 

 

6
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 19.5.2023 / 19.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém