Orientační nabídka


 

Advent na Jimlíně

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
a
Na Novém Hradě si mohli návštěvníci užít adventní sobotu v barokním duchu.
Tradiční doba adventu zavládla i v Ústeckém kraji a k potěše malých i velkých se i v našem regionu konají zajímavé adventní akce. Za pár týdnů budou už Vánoce... Podívejte se například na sobotní akci v Jimlíně, kde se pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové uskutečnilo na tamním zámku adventní odpoledne.
 

 
 

Na zámku Nový Hrad v Jimlíně, který je ve správě Ústeckého kraje, proběhlo v sobotu 5. prosince Adventní setkání v barokním ladění. Brány zámku se otevřely v 10 hodin a pro návštěvníky byl na nádvoří i uvnitř zámku připravený bohatý program. Děti i dospělí se bavili v přítomnosti kejklířů, Žateckých trubačů, nechyběla ani divadelní a hudební vystoupení. Zájemci si mohli prohlédnout dobové tržiště a ukázky řemesel, koupit adventní dekorace, medovinu a víno, historické sklo a keramiku. Akce se konala pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a ve 13 hodin zámek navštívila delegace zástupců Ústeckého kraje, náměstci hejtmanky Pavel Kouda a Arno Fišera a radní Jana Ryšánková, kteří popřáli všem hezkou zábavu a hlavně veselé Vánoce.

 

Již nyní se můžete těšit na další adventní akci příští sobotu 12. prosince od 13 hodin na hradě Hasištějn. Toto adventní odpoledne je určeno dětem i dospělým a ponese se v gotickém duchu. Do výzdoby hradu i programu se budou promítat dobové prvky, součástí programu je i vystoupení trubačů, kejklířů. Ve stáncích si budou moci návštěvníci prohlédnout dobová řemesla. Během tohoto adventního setkání vystoupí zpěvačka Heidi Janků. Vyvrcholením celého programu bude v 17h ohňostroj. Akce se koná pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové, která ji osobně celou zahájí.

 

Alespoň několika snímky se podívejme do zámku Nový Hrad v Jimlíně; byla sobota 5. prosince a i tady byl advent bez sněhu a mrazu...

9
Zleva: náměstek hejtmanky A. Fišera, vedoucí odboru kultury krajského úřadu Petr Novák,

radní Jana Ryšánková, člen RÚK J. Čermák a zástupce hejtmanky P. Kouda
1

2

3

4

10
(Snímky KÚÚK a Roxy II)

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 5.12.2009 / 5.12.2009 | Zveřejnit od-do: 7.12.2009-6.1.2010 | Schváleno / Zrušeno: 8.12.2009 / 5.1.2010 | Účinnost do: 31.12.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém