Orientační nabídka


 

Akce Jak nastartovat inovace ve firmě se konala na ICUK už popáté, poprvé v nových prostorách

Tisková zpráva ze dne 26. ledna 2022
Tradiční akce Inovačního centra Ústeckého kraje „Jak nastartovat inovace ve firmách“ proběhla již popáté a zaměřila se na témata inovačních procesů, inovativního myšlení a motivace zaměstnanců. Kvůli přetrvávající pandemické situaci se konala v tzv. hybridní formě (živá událost byla přenášena rovněž do online prostředí).
ICÚK
 

 
 
„Aby si firma upevnila své postavení na trhu, zároveň získala výhodnější pozici a byla konkurenceschopná, je nastavení na inovace a zavedení inovačních procesů nezbytné,“ vysvětlil záměr akce Martin Mata, ředitel Inovačního centra Ústeckého kraje (ICUK), který setkání firem zahájil. Stejně jako v minulých letech, byla i tento rok akce poskládaná z různých témat a příběhů firem. 

První přednáška, vedena týmem z Mezinárodního centra pro udržitelné finance (ISFC), hovořila o dekarbonizaci jako konkurenční výhodě, o snižování emisí a obecně o znečištění jako hnací síle inovací a úspor. Druhé zajímavé téma přednesla Irena Houdková, neurokoučka ACC, která se v přednášce zabývala otázkou, proč náš mozek sabotuje implementaci inovací a jak zavádět novinky včetně inovací ve firmě, aby měly šanci na úspěch. 

Poté následovaly tři přednášky na téma sdílení zkušeností a postupů ve firmách. Michal Čížek, spoluzakladatel a CEO firmy GoodAccess hovořil o zkušenostech s inovacemi z globálního startupu. Firma se v minulosti účastnila programu ICUK Platinn (dnes Ynovate), který se zaměřuje na podporu a růst inovačního potenciálu malých a středních firem z Ústeckého kraje, a získala 2. místo v soutěži Inovační firma Ústeckého kraje za rok 2020. Další přednášku na téma „Udržitelnost jako konkurenční výhoda“ přednesl Martin Klofanda z firmy Impact Metrics, kde se věnuje poradenství pro malé střední firmy s vývojem produktů, distribucí a komunikací. 

Od nefinančních dat se akce posunula k tématu financí. Business Consultant Miloš Nekola hovořil o tom, proč je důležité mít připravené finance pro inovace a rozvoj firmy. Jeho prezentace rozebírala finance v podnikové praxi. Poslední přednáška byla opět o sdílení zkušeností z oblasti inovací a vedl ji majitel společnosti RS Consult Richard Šulko. 

Celá akce měla hybridní formát; dvě desítky účastníků se sešly v prostorách ICUK Work Space a další účastníci sledovali přednášky lektorů a příběhy sdílených zkušeností online. Akce byla podpořena z projektu Podpora a rozvoj inovačního prostředí v Ústeckém kraji II, CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_055/0014194.

01
Akce probíhala v hybridním formátu

02
Celou akci odstartoval projev ředitele ICÚK Martina Maty

 

03
Poté následovaly přednášky přítomných

04
Akce byla podpořena z projektu Podpora a rozvoj inovačního prostředí v Ústeckém kraji II

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 26.1.2022 / 26.1.2022 | Zveřejnit od: 26.1.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém