Orientační nabídka


 

Aktivity Ústeckého kraje v Evropské síti chemických regionů

1
Delegace Ústeckého kraje se tento týden zúčastnila zasedání Valné Hromady a Výkonného výboru ECRN v Bruselu.
 

 
 

Tisková zpráva z 26. února 2010

 

Delegace Ústeckého kraje ve složení Petr Fiala, zastupitel a znovuzvolený člen Výkonného výboru ECRN, a Jan Sixta, vedoucí odboru podpory průmyslu a podnikání, se tento týden zúčastnila zasedání Valné Hromady a Výkonného výboru ECRN v Bruselu.

ECRN je Evropská síť chemických regionů, která podobná setkání pořádá 1-2 ročně. Na programu se objevil revidovaný Pracovní plán ECRN na rok 2010, návrh rozpočtového plánu ECRN na rok 2010, a také nominace kandidátů z řad odborníků pocházejících ze členských regionů ECRN na zástupce Evropské sítě chemických regionů v nově vznikající Skupině na vysoké úrovni pro využití klíčových technologií. Za Ústecký kraj byl navržen Ing. Martin Kormunda, PhD., vědecký pracovník Fakulty životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně, jehož profesní zájem koresponduje s činnostmi Skupiny na vysoké úrovni pro využití klíčových technologií a který se specializuje právě na nanotechnologie a pokročilé materiály.

Zasedání Výkonného výboru ECRN vyzvalo všechny regiony, aby se aktivně zapojily do trvalých pracovních skupin zaměřených na inovace, vzdělávání a logistiku v oblasti chemického průmyslu. ECRN plánuje intenzivněji spolupracovat s Výborem regionů, a to zejména skrze členy Výboru regionů zapojených do ECRN (např. hejtmanka Ústeckého kraje může využít své členství v komisi ENVE (pro životní prostředí, energetiku a výzkum). Členské regiony vyjádřily též zájem o aktivnější diskuzi na téma energetika.

Další událostí byl kick-off zahajovací meeting k projektu ChemClust, do něhož je Ústecký kraj také zapojen.

ECRN je zainteresovaným evropským subjektem reprezentujícím regionální zájmy v oblasti chemického průmyslu směrem k institucím EU, jež se zabývají chemickými regiony v Evropě  pokrývajícími 1 milion zaměstnanců v tomto sektoru.  Ústecký kraj je velmi aktivním členem, což dokládá spolupráce na řadě akcí věnovaným chemickému průmyslu. Ústecký kraj se pro síť ECRN i Generální ředitelství Průmysl a podnikání Evropské komise stal uznávaným partnerem, který se zapojuje do evropského dialogu v otázkách udržitelnosti chemického průmyslu v Evropské unii i samotném Ústeckém kraji.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Jan Sixta, Petr Fiala a MArkéta Pokorná na zasedání ECRN v Bruselu
(foto Zastoupení ÚK v Bruselu)

3
Účastníci zasedání ECRN v Bruselu

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 26.2.2010 / 26.2.2010 | Účinnost do: 31.3.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém