Orientační nabídka


 

Aktivujte GPSky, praotec Čech už má kompletní sadu svých kešek

p
Seznam cachí, neboli kešek, se rozrostl o řadu zbrusu nových a originálních kousků. V souvislosti s projekty Vydejte se po stopách praotce Čecha (www.praoteccech.cz) a Brána do Čech (www.branadocech.cz) se pro všechny nadšené kačery ukryly „Traditional caches“. Geocaching vznikl jako doprovodná aktivita k těmto projektům, krabičky poznáte podle polepu s logem Brána do Čech a obsahu – praotcovy pečetě.
 

 
 

„Je pravda, že v dnešní době jsou elektronické vymoženosti skoro už samozřejmostí. Proto jsem rád, že tento projekt drží krok s dobou a je zapojen do hledání pokladů pomocí GPSky – geocachingu,“ uvedl Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

 

Geocaching je celosvětová aktivita, oblíbená jak u dětí, tak u dospělých. Smysl geocachingu je v tom, že „kačeři“ hledají různé poklady ukryté v terénu, a to podle GPS souřadnic a indicií na webových stránkách www.geocaching.com. Každý „kačer“ má svůj profil, kam si zaznamenává nalezené poklady – kešky. Praotec Čech ukryl celkem 16 pokladů.

Poschovávané jsou v místech Ústeckého kraje, kudy skutečně praotec kráčel. Na oficiálním webu www.geocaching.com si můžete vyhledat již umístěné a schválené keše. Poznáte je podle označení PC – název, čili například PC – Milesovka, PC – Brezno u Loun apod., nebo podle uživatele Praoteccech (PC).

Kompletní seznam kešek od praotce Čecha je zde: http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=Praoteccech&ex=0&cFilter=9a79e6ce-3344-409c-bbe9-496530baf758&children=n

 

V krabičkách se ukrývají předměty určené k výměně, logbook, propisky, obyčejné tužky, ořezávátka a poučení pro náhodné nálezce. Kačer si tak může odnést originální praotcovu pečeť a mini CD s tipy na výlety po Ústeckém kraji.

 

„Projekt Vydejte se po stopách praotce Čecha je zaměřen na rodiny s dětmi a neotřelou formou připomíná Staré pověsti České. Myslím si, že je to příjemný způsob, jak dětem naplánovat zajímavý výlet, vysvětlit jim něco z historie našeho státu a ještě je pobavit hledáním pokladu v trávě,“ okomentoval projekt Radek Vonka.

 

A co vy? Už jste nějakou kešku ulovili?

 

Připravil: odd. RR a CR ve spolupráci s OTI

 

p

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 28.5.2011 / 28.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém